adscode

YÖK’ten Rektörlere Uyarı!

Kısa süre önce Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Erhan Erkut’tan ilginç iddia: “Üniversite açılışlarında öğrenci eylemleri olması bekleniyor. Bu konuda YÖK’ün de rektörlere,…

YÖK’ten Rektörlere Uyarı!
Özel Eğitim

 

 

Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü görevinden kısa süre önce ayrılan Prof. Dr. Erhan Erkut’un dün gece attığı bir tweet dikkatleri çekti. “Üniversite rektörlerine tavsiye” başlığıyla yayınladığı mesajda, “Üniversitenizde açılış töreni yapmayın. Yaparsanız da küçük tutun, bayram öncesine denk getirin. Malum, her yer Taksim” ifadeleri yer aldı. 

Mesajda yer alan “Malum, her yer Taksim” vurgusu, ‘Üniversiteler açılışlarda olması beklenen öğrenci eylemlerine karşı hazırlık içinde mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

Mesajın nedenini Hürriyet’e anlatan Prof. Erkut, YÖK’ün rektörlere bu yönde tavsiyelerde bulunduğu duyumları aldığını söyledi.

 


Detayları çok bilmediğini anlatan Erkut, açılış törenlerinde olması muhtemel öğrenci eylemlerinden duyulan korkunun buna neden olabileceğini söyledi. Erkut, şöyle devam etti:
“Açılışlarda öğrenci eylemi olması yönünde benim bir beklentim var. Bu sadece benim beklentim değil, herkes böyle düşünüyor. YÖK’ün de, rektörlere böyle bir tavsiye yaptığı yolunda duyum aldım. Ben rektör olmadığım için tam olarak bilmiyorum ama bu yönde söylentiler var. Açılışların, öğrencilerin olmadığı Kurban Bayramı’ndan önceki haftaya denk getirilmesi, siyasetçi çağırılmaması, küçük küçük törenler yapılması yönünde tavsiyelerde bulunulduğu duyumları alıyorum. Üniversiteler açıldığında hepimiz göreceğiz. Muhtemelen, öğrencilerin olmadığı Kurban Bayramı’ndan önceki hafta, küçük küçük törenler yapılacaktır.”

 



YÖK’ten rektörlere açılış töreni uyarısı iddiası

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)