adscode
adscode

Yurt dışı heyecanınız maceraya dönüşmesin!

Yurt dışına gitme, orada öğrenim görme, staj yapma ya da çalışma hayali olmayan yok gibidir. Bu kervana şimdi doktorlar da katılmış!

Yurt dışı heyecanınız maceraya dönüşmesin!
Milliyet Diyalog

En gelişmiş ülkeler bile yaratıcı, girişimci üniversite mezunu gençlere, hele bir de fikirleri ve sermayeleri varsa kapılarını sonuna kadar açıyor!
Anlayacağınız, beyin göçünü tersine çevireceğiz derken, olanca hızıyla devam ediyor!

İşte bu noktada, fırsatçı simsarlar devreye giriyor! Gençlere olmadık hayaller satarak, yaşamlarını altüst ediyorlar! Üstelik pek çoğundan, ilgili ülkelerin temsilciliklerinin de haberi var ama hâlâ can yakmaya devam ediyorlar.

Peki, bu noktada, gençlerimize sahip çıkacak, bu dolandırıcılara hesap soracak kurumlarımız yok mu? Ara ki bulasınız! Tüm bakanlıklar ve ilgili kurumlar, “Bu bizim ilgi alanımıza girmiyor” diyerek topu başkasına atıyor.

İşte size somut bir örnek! Şikâyet etmediği makam kalmamış ama söz konusu simsarlar, hiçbir şey olmamış gibi gençlerimizi kandırmaya devam ediyor:

Hayaller ülkesi Kanada…

“Kanada, yüksek refah seviyesi, muhteşem doğası ve sosyal devlet anlayışıyla herkesin yaşamak istediği bir ülke...

Ayrıca göçmen politikasıyla beyin göçü için harekete geçen insanların varış durağı...

Yıllardır içimde yurt dışında okuma, yaşama, çalışma gibi hayaller bulunmaktaydı. Baba tarafında yurt dışında yaşayan birçok akraba olduğu için bilinçaltımda yurt dışına yerleşme fikri ara ara su yüzüne çıkıyordu.

Yine bunun gibi zamanlardan birinde, LinkedIn’de ve indeed.ca sitesinde ‘Turkish Speaker Jobs’ başlığıyla iş ararken karşıma birçok iş ilanı çıkmıştı. Halihazırda zaten bir işim vardı ama benim yaptığım tamamen Nasreddin Hoca’nın ‘ya tutarsa’ durumuydu. Ne yalan söyleyeyim, bu başvurulardan bir geri dönüş beklemiyordum. Ama işte GreenCard çekilişi için aylarca bekleyen insanlarız biz, bir umut vardı yine de.
Aradan belli bir süre geçti, normal yaşantıma devam ediyordum. Sanırım 3 hafta falan sonra, bu işleri yapan bir şirketin sahibi tarafından arandım, bir Skype görüşmesiyle iş detaylarının konuşulabileceğini yazmıştı. İster istemez ‘Hadi canım” diye şaşkın bir tepki versem de içten içe bir umutlanma da yaşamıştım açıkçası.

2000 dolar istedi

Bu kişi bana, ‘Bununla birlikte Kanada çalışma mevzuatındaki yabancılar için çalışma müsaadesi işlemleri çok karmaşık olduğu için sizinle iş sözleşmesi yaparsak yüksek ücretli avukatlar kullanmamız gerekecek ve Kanada çalışma bakanlığında çalışma müsaadesi prosedürleri yürüteceğiz. Bu pozisyona ait sözleşmeyi imzaladığınız anda vazgeçmemeniz bizim için büyük önem taşıyacaktır. Bu kapsamda 2.000 Kanada Doları bir depozito tutarını yatırmanızı talep edeceğiz.

Bu tutar size işe başladığınız ilk hafta içinde geri ödenecektir. Bu olası geçici harcamayı göze alabiliyorsanız, sizinle bir Skype ile iş mülakatı organize edebiliriz’ dedi.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)