adscode
adscode

Zorunlu çevre dersi için kanun teklifi!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Milli Eğitim müfredatında öğrencilere zorunlu çevre dersi verilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Zorunlu çevre dersi için kanun teklifi!
Eğitim

GÜLİZAR BİÇER KARACA’DAN KANUN TEKLİFİ; MİLLİ EĞİTİM’de ZORUNLU ÇEVRE DERSİ

DOĞA HAKLARI BİLİNCİ KAZANDIRMAK ANCAK EĞİTİMLE MÜMKÜN!

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Türk Milli Eğitim Kanunu’nda değişiklik öngören ve ilköğretim, lise ve dengi okullarda ‘Çevre ve İnsan’ dersini zorunlu hale getiren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.  Doğanın korunması gereken bir kaynak olarak görülmesinden ziyade hakları olan bir varlık olduğu bilinci tüm öğrencilere temelden kazandırılması gereken bir zorunluk olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca Doğa hakları temelli bakış açısının müfredatta zorunlu ders olarak  yer almasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.  ‘Doğa hakları bilincinin oluşturulması erken yaşlarda eğitim ile mümkündür. Doğanın kendini yenileyebilir olanakları konusunda farkındalık, doğa ile uyum içerisinde yaşama ve doğanın bir parçası olduğumuz bilincini geliştirmeye yönelik tutum ve davranışlar Milli Eğitim müfredatının temelini oluşturmalıdır.’

MEB MÜFREDATINDA DOĞA HAKLARI TEMELLİ YAKLAŞIM ŞART!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. ‘Doğal ve kültürel varlıklarımız ciddi tehdit altında. İklim Krizi hepimizi doğrudan etkileyen ve önleyici tedbirler alınmasını gerektiren bir aşamaya geldi. Tüm dünyada başını öğrencilerin çektiği genç iklim aktivistleri geleceğine sahip çıkıyor. Gelişen ve değişen dünya ile uyumlu öğrenciler yetiştirebilmemiz ancak doğa haklarına gereken önemin verilmesiyle mümkün. Mevcut müfredatta ‘Çevre ve İnsan’ dersinin seçmeli olması bu gereklilik ve zorunlulukları karşılamaya yeterli gelmiyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA ÇAĞRI

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak hazırladığımız doğa haklarına dair müfredat önerilerini kamuoyu ile paylaşmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu müfredat önerimizin hayata geçirilmesini acilen talep ediyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için  MEB personeline kurum içinde doğa hakları temelli derslerinin verilmesi, geri dönüşüm ve atık ayrıştırma gibi uygulamaların okullarda uygulanması, ders kitaplarının doğa temelli yaklaşımla hazırlanması, yeni yapılan okul binalarının yenilenebilir enerji kullanımına uygun olarak tasarlanması gibi somut önerilerimizin hayata geçirilmesi çağrımıza Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıt vermesini bekliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimiz ve eğitim emekçilerimiz için başarı getirmesini diliyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)