adscode
adscode

Büyük Oyun Başvuruları Başladı!

Dijital dünyanın yeni yıldızlarını ortaya çıkartacak olan Büyük Oyun için başvurular başladı. Kanal D’de başlayacak programımız için yaş ve eğitim sınırlaması yok. Ben de oyun yazdım diyen herkes başvurabilecek. Müthiş ödüller var ama çok daha önemlisi yarışmacıların yaşayacağı manevi haz. Vitrine çıkmak, sadece kendilerini değil, aileleri ve arkadaşlarını da müthiş mutlu edecek…

aguclu@milliyet.com.tr




Başvuran yarışmacılar içerisinde profesörler de var, ilkokul öğrencileri de.

Yaş sınırlaması, özellikle koymadık, kategorilere özellikle ayırmadık. Çünkü, oyunun yaşı olmaz. Oynarken de, yazarken de…

 

Neden ille de böylesi bir program yapmak istedik.

Pek çok gerekçemiz vardı ama birinci önceliğimiz, yediden yetmişe hepimizi, katma değeri yüksek bir üretime yönlendirmekti.

Oynayan değil, oyun yazan bir toplum olmaktı.

Tanıtımlarda, “Siz yazın, dünya oynasın, ülke kazansın” derken hedefimiz buydu.

 

Oyunun bir sonraki aşaması, hemen her alanda  yazılım yarışmaları olacak.

Daha önce yaptığımız Mucitler Yarışması’nda bunun müthiş örneklerini gördük. Devamını getireceğiz.

 

Hindistan son 20 yılda bu konuda müthiş bir yol kat etti, biz neden daha fazlasını başarmayalım.

Eğer ister ve inanırsak onların 20 yılda aldığı yolun çok daha fazlasını 10 yılda gerçekleştirebiliriz…

 

Dünyaya damgasını vuran ve en zenginler listesinin üçte ikisini oluşturan oyun ve yazılım milyarderlerine baktığımızda, neredeyse hemen hepsi, işe sıfırdan başlayanlar.

Kanal D, ODTÜ, Net Marble Türkiye işbirliği çerçevesinde gerçekleşiyor.

 

Dünyanın en büyük oyun yayın şirketlerinden Güney Koreli Net Marble  Türkiye, ilk üçe yayıncı desteği veriyor. Ayrıca melek yatırımcı olarak, birinciye yatırım ortaklığı karşılığında 250 bin lira destek sağlıyor.

Dünyanın en önemli oyun motoru şirketlerinden Unity, birinci olan ekibi, bu alandaki en büyük etkinliklerden biri olan Unity Europe Kopenhag,’da ağırlayacak. Dünyanın dört bir tarafından gelen oyun geliştiricilerle buluşturacak.

Türkiye kökenli ve ABD’de şubeleri olan Just Engilish de ilk 3’e Amerika’da üç ay dil kursu veriyor…

Peki ödüller bu kadarla sınırlı mı?

Kesinlikle hayır.

Birbirinden sürpriz ve değerli armağanları da yayın sırasında açıklayacağız…

Dahası, yarışmacıları, canı gönülden destekleyip, onların başarılarını ödüllendirmek ya da onlara melek yatırımcı olmak isteyen herkese de kapımız sonuna kadar açık olacak.

 

Günümüzde, dünyanın en stratejik ve en çok kazanç getiren sektörlerinden birisi olan yazılım konusunda ülkemizde müthiş bir potansiyel var. Bunu desteklemek de hepimizin boynunun borcu.

Kısacası, oyun sadece oyun değil ve büyük yarışta biz olmalıyız…

Bu arada, bu önemli yarışta, ülkemizin dünya liginde, öne çıkan üniversitelerimizden ODTÜ ve İTÜ de, teknoparklarında, finale kalan tüm ekiplere, ücretsiz ofis olanağı sağlıyor. Diğer tüm destekçilere olduğu gibi bu iki güzide üniversitemize de, çocuklarımız adına canı gönülden teşekkür ediyoruz…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)