adscode
adscode

Cevap Bekleyen Sorular!

Günlerdir soru yağıyor. Eminiz ki, ilgili kurumlara çok daha fazlası gidiyordur. Keşke, her gün, düzenli olarak, bu sorulara cevap verseler. Çoğu, zaten, binlerce, on binlerce kişi ilgilendiren ortak sorunlar. MEB, YÖK ve ÖSYM, bu dönemde, kesinlikle çok daha aktif ve samimi olmalı!

aguclu@milliyet.com.tr




Zor bir dönemden geçiyoruz ve her şeyin tıkır tıkır işliyor olması çok zor.
Bu durum, sadece bizde değil, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de böyle.
Çok daha iyisi ve fazlası yapılamaz mı?
En azında daha sık bilgilendirme söz konusu olamaz mı?
Elbette olur.
Keşke, gönüllerin alınması konusunda, daha samimi olunsa...
İşte gelen görüş, öneri ve sorulardan bazıları:


Ücretli Öğretmen Maaşı

Abbas bey 2 haftalık maaşım yatmış 1045 tl ÜCRETLİYE ÖLÜM



Pİktez Öğretmenleri Ne Olcak?

Hocam merhabalar, Piktes projesinde çalışıyorum, bize şu an mecburi yıllık izin kullandırıyorlar, sonrasınıda tam bir muallakta bırakıyorlar, ne yapacağımızı bilemiyoruz, Bütün arkadaşlarım ve ailemle çoluk çocuk evde perişan olduk :-( selamlar...

Branş Öğretmeleri

Sn @AbbasGucluTR liselere geçecek olan fazladan 600 bin öğrenci için MEB tüm hazırlıkları hızlandırmış ancak öğretmen ihtiyacını ücretliyle karşıladıkları için ek atama da lise branşları yine mağdur olacak. Lütfen sesimizi duyurmamızda yardımcı olun ve lise branşları 20 bin ek atama da hatırı sayılır bir kontenjan almış olsun. 80 ve üstü puanlarla atanamıyoruz ve yıllarca KPSS çalışıyoruz. Sürekli hayatımızı ve hayallerimizi erteliyoruz. Lise branşları maalesef 22 yaşında mezun olup 30 yaşına geldiğinde hala KPSS çalışıyor oluyor. Desteğinizi bekliyoruz saygıdeğer büyüğüm. Şimdiden teşekkür ederiz.




Kayıt Dondurma?

Yüksek lisans yapmakta olup aynı zamanda araştırma görevlisi olarak çalışanların olullarını dondurduklarında araştırma görevlisi olarak devam edip edemeyecekleri vb.konular henüz cevapsız.



Zor Durumdayız!


Hocam inanın, ben şanlıurfa da yaşıyorum ve halen elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Aile büyüklerim kronik hafta ve 65 yaş üzerinde. Dolasıyla bizler onlar için evden çıkamıyoruz. Ben bu sene okulu bitirdim alese çalışıyorxum ama şimdi yapamıyorum. Zaten ücretinde yatıramadım param yoktu. İşe girmiştim ve 1 aydır ücretsiz izine ayırdılar ve 1 ay daha http://xn--bekleyeceim-1tb.Ve işten ayırıcaklar belliki. Kısacası hocam bu genç yaşımda okadar zor duruma koydular ki bizi anlatamam. Geceleri, güzdüzleri elektrik gider.Kardeşlerim var 2 kız üniversite okuyan onlar online eğitim almaya çalışır ama zorlanır. Kısacası nasıl bir hayat bu hocam anlamış değilim.   
Okadar doluyum ki kelimeleri artık bıkkınlık ve yorgunluktan yazamıyorum. Anlamlı cümle kuramıyorum maalesef.Ansksiyete krizlerim tekrardan başladı, vallahi hocam bilinmeze aç Karnına yaşıyoruz



İşten Çıkartılıyoruz!

Merhaba özel bir teknik lisede öğretmenim. Geçtiğimiz hafta cuma günü toplantı yapıldı ve okul sahibi maaş vermeyeceğini söyledi. Biz öylece Ortada kaldık. Bu okul teşvikli bir okul. Bizim hiçbir söz hakkımız yok. Eşim de çalışmıyor bir oğlum var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen sesimizi duyurun.



Kayıt Dorduma Yerine Yaz Okulu!


Abbas hocam sizden yüksek öğretim kurulunun almış olduğu kayıt dondurma işlemine ilişkin bir yazı yazmaya davet ediyorum. Biliyorum twitter üzerinden yazmış olduğunuz yazılar da çok değerli lakin ne kadar yeterli bilemiyorum. Başta ben ve birçok öğrenci alınan uzaktan eğitim kararından dolayı mağdur. Bize verilen 3 hafta tatil sürecinde uzaktan eğitim üniversitesiyelerden verilmeyecek densede bir anda alınan uzaktan eğitim kararı öğrencileri mağdur etmiş durumda, lütfen bu konuda biraz daha faydalı bir çözüme YÖK'ü hep birlikte davet edelim.


Ücretli Öğretmenler

Ben şahsım olarak atama sürecini beklerken bir yandan ücretli öğretmenlik yapıyordum.  Eylül ayından beri atamayı beklerken ücretli öğretmenlik yapıyordum. 
*18 Mart itibariyle atandım ama okullar kapalı olduğu için göreve başlatılmadım.
*ücretli öğretmenlik yapıyordum. Okullar kapandığı için maaş alamıyorum.
Ben bu mağduriyetimi kime ne şekilde ifade edeyim.


Ek Atama?


Ülke olarak zor sureclerden gectigimizin bilincindeyiz..Devlet erkanlarinin bu surecteki çaba ve desteklerini kutlarız...Salgın hastalık riskinin artmaması ve yeni magduriyetlerin yaşanmaması için yapılması planlanan  Öğretmenlik  Ek Atamasinda   atamaların mulakatsiz yapılmasını istiyoruz..Bunu Atama Takvimi gelmeden gerekli mercilere iletebilir misiniz?


KPSS'de Cevapsız Soru!

Sayın Güçlü kpss ye giren 2018 ve 2019 arasında bir ihtilaf var. 2018 kpss de öabt sınavı(öğretmenlik alan bilgisi testi sınavı _ bu sınavın etkisi %50)  50 sorudan oluşuyordu. Bir sonraki yıl 2019 da  bu sınavın soru sayısı 75 e çıkarıldı. 2019 da öğretmen adayları sınava girdi ve 2018 kpss sonuçlarına göre 2019  puanlarının düşük geldiklerini fark ettiler. Çünkü 50 soruluk bir sınav ile 75 soruluk sınavların standart sapması ortalaması farklı olur. Bu nedenle 2019 luların puanları düşük geldi. Şimdi atamalar da karma atama olduğu için ve puan yüksekliğine  dayandığı için kpss 2019 da sınava girenler mağduriyet yaşıyor. Benim sorum şu soru sayısı ortalaması standart sapması farklı olan iki sınavı denkleştirme yapmadan bir tutmak ve ona göre atama yapmak ne kadar doğru?? Burada bir ölçme değerlendirme hatası yok mu? MEB bu hatayı neden düzeltmiyor? Bir çok adayın emeği çöp oldu.  Bu konuda sizin fikriniz bizim için çok değerli hocam


AYT'de Konu Farklılıkları

Ayt konulari 12 nin  ilk donemi dendi tamam ama yillik planlar fatkli farkli. Ilk donem hangi bransta hangi konu ile bitecek net bilgi verilmedi. Sizinnelinzde bir bilgi var mi?


Üniversitelerde Kredili Ders

Merhaba Abbas Bey, YÖK başkanının üniversite öğrencilerinden uzaktan eğitime katılamayanlara "kayıt dondurma hakkı" verdiğini okudum.Siz de bu konudaki fikrinizi çok güzel ve net ifade etmişsiniz.Bunun telafisi ancak ücretsiz yaz okulu yahut bu dönem alınamayan derslerin kredileri kadar bir sonraki dönemlerde fazladan ders kredi alma hakkı tanınmasıyla olabilir.Üniversiteler öğretim görevlilerine ders dağılımı yaparken bu durumu da göz önünde bulunmalıdırlar diye düşünüyorum.Üniversite okuyan öğrencilerim var ve bu durumdan dolayı mağdurlar.Çalışmalarınızda Abbas Bey MEB LGS konularını açıklamıştı. Fakat bursluluk sınavı konularını açıklamamıştı bunu dile getirebilir misiniz


Yurt Ücretleri


Ogretmenim merhaba, Bizim bir mazuratımız var
Yeğenim istanbulda özel bir yurta kalıyordu mart itibari ile COVIT 19 Virüsü nedeniyle kapandı ve bizden sözleşmeye dayalı %30 para istiyorlar
Lütfen sesimiz olun
Cumhurbaşkanımız kredi yurtlarını iptal etti ama bizden kalmadığınız bir yurt parasini istiyorlar


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!