adscode
adscode

Eğitimde Sancılı Bekleyiş!..

Yeni öğretim yılı başlamak üzere ve eğitimin zirvesinde çok önemli değişiklikler gerçekleşiyor. YÖK Başkanı değişti. Milli Eğitim Bakanı’nın da istifa ettiği dilden dile dolaşıyor. Peki bu süreçte lise ve  üniversitelerde binlerce kontenjan boş kalırsa sorumlusu kim olacak? 

aguclu@milliyet.com.tr




MEB ve YÖK'ün acil olması gereken kararlar var ve her iki kurumda da çok özel günler yaşanıyor.


YÖK de yeni Başkan kurul üyeleri ile daha oturup bir toplantı bile yapamadı. Oysa tercih süreci başlamak üzere ve barajlar konusunda acil karar gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise herkes işi gücü bıraktı Bakan Toto oynuyor...


Baraj puanlarının yüksekliği nedeniyle, bu yıl, üniversite kontenjanları dolmazsa, hiç kimse şaşırmasın. 

Şu an için alınmayan barajı indirme kararı, birinci yerleştirme sonuna bırakıldığında hukuki sorunlar yaşanır, bu yüzden de o riski kimse üzerine almaz. Kontenjanlar da bol kaldığıyla kalır. Hem de kapıda milyonlarca öğrenci beklerken!..

Liselerde de en iyi okullarda kontenjan açıkları oluşmaya başladı.

Sınavla öğrenci alan okullarda kayıtlar bittiğine göre, öğrenciler bu okulları bırakıp nereye gidiyor? Keşke araştırılabilse...

Dahası, hem ilk ve orta dereceli okullarda hem de üniversitelerde yeni öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı ve yapılacak o kadar çok iş var ki, peki kim yapacak?..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!