adscode
adscode

Eski bürokrattı, yeni Bakan oldu

Görünen o ki daha önce bürokrat olarak dizayn ettiği eğitimi şimdi Bakan olarak şekillendirecek.

aguclu@milliyet.com.tr




Eski bürokrattı, yeni Bakan oldu 

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna yine bir bürokrat oturdu. Ziya Selçuk eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı, Mahmut Özer eski Bakan yardımcısı, yeni Bakan Yusuf Tekin de eski müsteşardı. Son 3 Bakan da dışarıdan değil içeriden. Peki iyi mi oldu yoksa?.. 

Tekin, Ak Parti döneminin Erkan Mumcu, Hüseyin Çelik, Nimet Baş (Çubukçu), Ömer Dinçer, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz, Ziya Selçuk ve Mahmut Özer’den sonra 9. Bakanı. 

Bu koltuğa çok daha önce oturması bekleniyordu. 

Araya girenler oldu ama su aktı, yolunu buldu. 

Görünen o ki daha önce bürokrat olarak dizayn ettiği eğitimi şimdi Bakan olarak şekillendirecek. 

Selçuk ve Özer öncesi Bakanlar döneminde eğitimi yöneten ve yön veren oydu. Kadroları darman duman edildi ve şimdi tersten bir rüzgar eserse hiç şaşırtıcı olmaz!. 

Tekin, 1970'te Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. 

İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladı. 

1994'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 

Mesleki kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başladı. Siyaset ve sosyal bilimler alanındaki yüksek lisansını1997'de, doktorasını 2002’de tamamladı. 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öğretim üyesi olarak atandı. Aynı fakültede 2007'ye kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Tekin, aynı yıl siyaset ve sosyal bilimler alanında doçent oldu. 

2009'a kadar süren görevinin ardından Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atandı. 

2011’de Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, 2013’te de Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı oldu. 

2015-2018'de Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı. 15 Eylül 2018'de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü oldu… 

Eğitime yönelik beklenti ve sorunların, hem iktidar kanadında hem de kamuoyunda, tavan yaptığı bir dönemde kendisine başarılar diliyoruz.

Referansı her daim akıl, bilim, pedagoji, kazananı da, ülkemiz, öğretmenlerimiz, çocuklarımız, velilerimiz ve eğitimin diğer paydaşları olsun. 

Onlar mutlu olursa ülke mutlu olur...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)