adscode
adscode

Her Meslek Çok Önemli Ama Öğretmenlik Çok Daha Önemli!

YÖK, farklı mesleklere baraj getirdi. Örneğin hukuk fakültelerinde başarı sırası 190 binden, 125 bine yükseltildi! Eczacılık için en düşük başarı sırası şartı 100 bin, Diş Hekimliği içinse 80 bin oldu! Mühendislikler 300 bin, Mimarlık 250 bin, Tıp 50 bin! Öğretmenlik ise 300 bin! Oysa, tüm öğrencileri yetiştiren onlar! İlle de kalite aranıyorsa önce onlardan başlanması gerekmez miydi?..

aguclu@milliyet.com.tr




Öğretmen yetiştirme sistemimizde ciddi sıkıntılar var. Ama atanma ve özlük hakları konusu daha da sıkıntılı.

Ayni fakülteden mezun, aynı okulda, aynı derse giren öğretmenlerden kimi kadrolu, kimi sözleşmeli, kimi de ücretli! Aldıkları maaşlar ve özlük hakları da birbirinden çok farklı!
Böyle bir uygulama, hangi meslekte var?

Yüzbinlerce öğretmen fazlası varken, formasyonla ya da yüksek lisans ile farklı mezunlara da bu kapının aralanması bir başka tartışma konusu!.

Öğretmenler, öğretmen okullarında, yükseköğretimin okullarında yetiştirilirsen mi daha iyiydi yoksa şimdi mi?

"Nerde eski öğretmenler?" arayışı hala sürdüğüne göre, demek ki, bugünkü sistemden memnun olanların sayısı çok da fazla değil!

YÖK, kaliteyi artırmak İçin farklı mesleklere barajlar getirdi. Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hukuk hepsi de önemli meslekler. Peki öğretmenlik onlardan daha mı az önemli? Niye en düşük baraj öğretmenlikte?

Bu durum, YÖK'ün ya da başkalarının umurunda olmayabilir ama MEB'in umurunda olmalı! Ama görünen o ki, bu durum onları hiç rahatsız etmiyor!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)