adscode
adscode

Koronayla Mücadele Yolumuz Çok Uzun! Üniversiteler Ne Zaman Açılır?

Korona ile mücadele ve normal hayata dönüşle ilgili peşe peşe açıklamalar geliyor. Bilim Kurulu, üniversitelerin hibrit eğitime geçebileceği tavsiyesinde bulundu. BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ise virüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğuna dikkat çekti!..

aguclu@milliyet.com.tr




Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun cevabı uzun süredir aranıyordu. YÖK, bu konuda Sağlık Bakanlığı'na başvurduklarını ve onların vereceği karara göre hareket edeceklerini açıklamıştı. O karar, dün nihayet gerçekleşti!

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'nın yaptığı açıklama aynen şöyle:

"Yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.'' ifadelerine yer verildi.Bakalım, hangi üniversite, bu kararı, hangi şekilde uygulayacak?

Önemli olanın çocuklarımızın sağlığı olduğu, asla unutulmamalı ve bu konuda her türlü önlem alınmalıdır.

Özellikle de barınma, yemek ve ulaşım konularında!..

 

Uzun Bir Yol!

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in açıklamaları, bir anlamda, Korona ile yaşamaya öğrenmemiz yönünde. Yani ondan kolay kolay kurtulamayacağız. Diğer bilim insanlarının da dikkat çektiği gibi, içinde bulunduğumuz yüzyıl, "Pandemi Yüzyılı" olacak!

Uğur, virüsün gelecek 10 yıl için bir sorun oluşturduğunu belirterek, "Aşıyı 10 milyondan fazla insana tedarik ettik ama halen başaracak çok şey var. Aşımızı tüm dünyadaki insanlara ulaştırmak istiyoruz. Sadece ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin değil gelişmekte olan ülkelerin de aşıya eriştiğinden emin olmak istiyoruz. Bu virüsün bizimle kalacağı çok açık. Bu sadece 2021 ve 2022'nin geçici bir sorunu değil. Bu gelecek 10 yıl için bir zorluk oluşturuyor"

Görünen o ki, yarının bugünden çok daha iyi olması için yaşadığımız her olaydan ciddi dersler çıkartıp, ona göre yol almamız gerekiyor. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)