adscode

Öğretmenim çünkü…

X’te “Öğretmenim çünkü…” diye başlayan bir cümle yazıp devamını öğretmenlerimiz tamamlasın istedim.

aguclu@milliyet.com.tr




Öğretmen olmak en onurlu görevlerden birisidir. İçeriden ve dışarıdan yıpratmak için yarışa girenler olsa da dün ve bugün olduğu gibi yarın da önünde saygı ile eğilmeye, baştacı olmaya devam edilecektir.

X’te “Öğretmenim çünkü…” diye başlayan bir cümle yazıp devamını öğretmenlerimiz tamamlasın istedim.

Mesaj bombardımanı oldu.

Bir anda mesleğine sahip çıkma ve içini dökme platformu haline geldi.

Tamamına yakını samimi duygularını dile getirmiş.

Çok kısa da olsa yılların birikimini, duygularını, dışlanmışlıklarını, nasıl itibarsızlaştırılmaya çalışıldıklarını ve en önemlisi de çocuklarımız ve ülkemiz için hayallerini dile getirmişler.

Öküzün altında buzağı arama yerine dikkatle okuyup, gereken dersleri çıkartmak en doğru olanıdır.

İşte o mesajlardan sadece birkaçı:

- Öğretmenim çünkü; öğrenmeyi, öğretmeyi, insanları seviyorum.

- Geleceğe, gönüllere dokunabiliyorum. Ben bu işi gerçekten çok seviyorum. O yüzden bizi bırakın da işimizi yapalım. Lütfen diyorum, gerekenler üzerine alınırsa sevinirim.

- Pırıl pırıl çocuklara umut vermek, hayallerini gerçekleştirmeye destek olmak, soran, sorgulayan, düşünen, erdemli birey olmaları için severek yapıyorum. Apolet sınavına da girmeyi istemedim. Eğitim kamunun birinci görevidir. “Öğretmenler fonlanıyor” sözü de itibarsızlaştırmadır.

- Fikri hür vicdanı hür insanlar yetiştiriyorum.

- Çünkü öğrencilerin bakışlarındaki merakı, ah tamam anladım duruşunu seviyorum... onların geleceğin parlayan yıldızları... ben umutluyum...

- Geleceği değiştirme umudum ve inancım vardı...

- Vatanını, milletini seven, yetenekleri doğrultusunda bayrağına sadık kalacak, fikri hür, vicdanı hür ve rahat olabilecek, bilgilerini hayat boyu doğru yerlerde kullanacak, öğrenmeyi daima sevecek, kalplere sevgi ve saygısı ile dokunabilecek, en değerli güzellikleri yetiştiriyoruz...

- Lisedeki öğretmenim gibi olmak istemiştim. Maddi, manevi çok desteğini görmüştüm. Onun gibi olmak bana hep mutluluk verdi. 1999’dan beri bağı koparmadıklarımızla ara ara görüşsem de... öğrencilerimi çok özlüyorum...

- Öğrenmek de öğretmek de benim için büyülü.

- Çocukların kendini değerli hissetmesi, bir birey olarak toplumun en önemli varlığı ve her şeyin en iyisine layık olduklarına inanmaları için.

- Yaşanılabilir bir dünyada emeğim olsun istiyorum...

- Atatürk’ün izinde, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirilmesinde, geleceğin, cumhuriyet yönetiminin teminatı olan çocuklarımızın eğitilmesinde önemli bir görevim ve sorumluluğum var. Bu yüzden iyi ki öğretmenim.

- Çocuklarımın gözlerinden kalbine giden gülümseme her şeyi kenara bırakıyor.

- Ülkem için tek başıma başaramayacağım şeyleri çocuklarıma ve velilerime aşılayarak hep birlikte başarmamızı istiyorum.

- Ülkemi düşündüm, geleceği düşündüm, her yetiştirdiğim öğrenci ülkemizi daha ileri taşıyacak diye düşündüm. Ben de öyle yetiştim, dedim ben de devam ettireceğim dedim. Kendimi hep geri plana aldım, hiç ben demedim. Kimse de sen demedi. İşe de yaradı mı emeklerim onu da bilmiyorum.

- Ülkemin aydınlık geleceği için.

- Çocukları seviyorum, bir çocuğun kaderine olumlu etki etmenin hayaliyle yaşıyorum...

- Çünkü saygın bir meslek. Her anlamda etki edebileceğimiz bir kitle var karşımızda. Sadece bilgi öğretmiyoruz. Merhameti, yalan söylememeyi, sevgiyi yani evrensel ahlak ilkelerini de öğretiyoruz. İşimiz çok zor olsa da mutluyuz...

 -Bir şeyler öğrenme ve öğretmeyi seviyorum. Minik yüreklere dokunmak, onlarla sevinmek, heyecanlanmak, üzülmek herkese nasip olmaz. Her şeye rağmen geleceğimizin yapı taşlarını sağlamlaştırmak çok güzel. Yapı taşları ne kadar güçlü ve samimi olursa geleceğimiz o kadar rahat olur.

- Ufku geniş, sorgulayan, kendini akıcı şekilde ifade eden, kendine güvenen, eleştirel olmak kadar eleştiriyi alabilen, dürüst, sevgiyi büyüten ve vicdanı yüksek bireyler yetiştirmek gibi bir amacım var.

- Öğrencilerimin hayatına dokunma ve hayatlarında iz bırakmanın ne büyük bir mutluluk ve huzur olduğunu tecrübe ederek yaşıyorum.

- Atatürk'e borcum var. Bir kadın olarak parasız eğitimiyle okuduğum bu ülkeye borcum var.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)