adscode
adscode

Sağlıkçıların Atama Beklentisi!

Sağlık personeli ciddi bir beklenti içerisinde. Umarız birileri çıkar da kendilerini rahatlatır. Nereden nereye! Bir zamanlar iş garantili mesleklerin başında gelen sağlıkçılar şimdi kıvranıyorlar. İnsan gücü planlamasının önemi bir kez daha ortaya çıktı!..

aguclu@milliyet.com.tr




Sağlık personeli derken öyle, doktor ve hemşireler akla gelmiyor. 40'a yakın farklı meslek mensubu var ve hemen hepsi de, sağlık zincirinin çok önemli halkalarından.
Yani biri olmadan, diğerleri olmaz ya da eksik kalırsa, sağlığımızı tehlikeye atabilir.
Peki bu konuda nereden nereye gelindi?
İşte onların anlatımıyla, dünden bugüne gelinen son nokta ve beklentileri:



Son Atama

Sağlık Bakanlığı en son atamasını 2018 mayıs ayında yaptı sayın Recep Akdağ döneminde. 24 Haziran seçimlerinde sayın FAHRETTİN KOCA göreve getirildi ve geldiği günden bu güne sağlıkçılar adına (ebe-hemşire- teknisyen -psikolog -diyetisyen v.s 39 branş) hiçbir açıklama yapmadı. Normalde her sene aralıkta belli olan atama sayıları bu yıl belirlenmedi, başkanlığımız bizler adına hiçbir çalışmada bulunmuyor.

Bizler Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere yetiştirilmiş yardımcı sağlık personelleriyiz yani ortaöğretim, önlisans, lisans sağlık bölümleri olarak 550 bin mezun sayısına ulaştık, üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olduk. Ama gel gelelim 8 aydır bakanlıktan bir atama duyurusu yapılmadı. 550 bin atama bekleyen sağlık personeli olarak hem psikolojik, hem fiziksel olarak yıprandık. Günümüzde en önemli yerleri tutan eğitim ve sağlığa atama yapılması gerekirken, eğitim için beklenen oldu ama milletimizin sağlığının bekçisi olan bizler için, milletin sağlığı için herhangi bir atama duyurusu yayımlanmadı. Bizler belirttiğimiz bölümlerin ve 550 bin sağlık personelinin temsilcileriyiz bu konuda bizlerin atamalarının yapılmasında kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Siz de bize yardımcı olursanız, sesimize ses olursanız çok memnun oluruz. Lütfen her haberinizde HERGÜN bunu gündeme getirin.

Saygılarımızla ...

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR:


Acil yardım ve afet yönetimi
Ağız ve diş sağlığı
Ameliyathane teknikeri
Anestezi
Antropoloji
Beslenme ve diyetetik
Biyokimya
Biyomedikal mühendisleri
Biyomedikal teknikerleri
Diyaliz teknikerleri
Diş protez teknisyenleri
Ebelik
Eczane teknikerleri
Ergoterapi
Elektronörofizyoloji
Evde hasta bakım teknikeri
Fizyoterapi ve rehabilitasyon
Genetik ve biyomühendislik
Hemşirelik
İlk ve acil yardım
Nükleer tıp teknikeri
Optik ve akustisk mühendisliği
Odyometrist
Optisyenlik
Ortopedik protez ve ortez
Perfüzyonist
Radyoterapi
Sağlık kurumları işletmeciliği
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik
Tıbbı laboratuvar teknikeri
Radyoloji teknikerliği
Yaşlı bakım teknisyeni


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)