adscode
adscode

TEMEL LİSELERİN KAPATILMASI ÜZERİNE

Temel Liselerin 2018-2019 öğretim yılı sonunda kapatılacağı kurucuları tarafından çok önceden biliniyordu.

sakinoner@hotmail.com




Milli Eğitim Bakanlığı, 2014 yılında dershanelerin kapatılma kararını açıklarken; mevcut dershanelerden standartlara uygun olanların okula dönüştürülmesini, uygun olmayanların Temel Liselere dönüştürülmesini, bu liselerin de, 2018-2019 öğretim yılı sonunda kapanacağını açıklamıştır. Binaları müsait olan dershaneler hemen okula dönüştürülmüştür. Diğerleri de Temel Liseye dönüştürülmüştür. Ücretleri de dershanelerin 2-3 katına çıkarılmıştır. Bu okulları iki türlü öğrenci tercih etmiştir. Eğitim düzeyi vasat, ekonomik durumu düşük öğrenciler, kolay mezun olmak ve aynı zamanda dershane eğitimi alarak üniversiteye hazırlanmak için tercih ettiler. Sınavla girilen okulların başarılı öğrencileri de notlarını yükselterek üniversite sınavlarında avantaj elde etmek için bu liseleri tercih etmişlerdir.

Temel Liselerin 2018-2019 öğretim yılı sonunda kapatılacağı kurucuları tarafından çok önceden biliniyordu. Burada herhangi bir sorun yok. Sorun, bu liselerin bu tarihte kapatılacağını bilmeyen ara sınıflardaki öğrenciler ve velilerdir. Temel Liselerdeki ara sınıf öğrencileri için iki seçenek var:


1. Bu öğrencilere Bakanlıkça eski okullarına dönme hakkı tanınabilir.
2. Temel Liselere yeni öğrenci alınmamalı, ara sınıf öğrencileri mezun oluncaya kadar bu liselere devam etmelidir.


Burada asıl sıkıntı, Milli Eğitim Bakanlığının İmam Hatip Lisesi dışında lise binası yapmamasıdır. Burada amaç, liseye girecek öğrencilerin İmam Hatip Liselerine veya Özel Liselere yönlendirmektir. Ayrıca bu durumda, Bakanlığın 2019-2020 öğretim yılında bütün okulların tekli tedrisata geçirileceği hedefine ulaşması mümkün değildir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)