adscode
adscode

LGS‘YE VİRÜS TEDBİRLERİNE GÖRE HAZIRLANMAK

Virüs kabusu hayatımızın her safhasını etkilemeye devam ediyor. Şimdi de mecburi olarak LGS ertelendi. LGS'nin ertelenişini eleştirmeyi de eleştireni de onaylamıyorum çünkü bu keyfi bir uygulama değildir, mecburi bir uygulamadır. Bakan'ın ve öğretmenlerin canı sıkıldığı için yapılan bir uygulama değildir. Her şeyin telafisi vardır ama "can"ın telafisi yoktur. Başlangıçtan beri Bakanlık bu bilinçle hareket etmiştir ve doğru adımlar atmıştır.

gurbetduymus@gmail.com




Sınava kaldı "45" gün, iki haftalık oynama böyle bir süreçte gayet makuldur, ya süreç eylüle kalsaydı? Bu noktada biraz olumlu bakmak lazım ve hakikaten doğruyu görmek lazım!

Bu safhada bizlere düşen nedir?

Çocuklarımız ne yapmalı?

* Sınava 45 gün kala artık haftada iki kere düzenli olarak sınava uygun saatte ve maske takarak, sınav saati ve ciddiyetinde deneme sınavı yapılmalı.

*Deneme sınavlarında ders bazında çıkan hatalara bakılarak o konularla ilgili tekrar yapılarak konu tarama testleri çözülmeli.

*Konu ile ilgili sıkıntılı  noktalarda  EBA sınav dersleri takip edilmeli.

  *Ders öğretmenleriyle*Whatsapp’tan iletişime geçilerek takıldığımız noktada destek istenmeli.

*Youtube'da ciddi ders videoları mevcut. Sıkıntı yaşanılan konuların videoları izlenebilir, faydalı olacaktır.

*Her dersin birinci dönem konuları sıraya konularak günlük bir konu tekrarı ve konuyla ilgili soru çözümü yapılmalı.

*Online deneme sınavlarını ekrandan çözmekte zorlanan öğrenci bunların çıktısını alıp çözmeli ve sonra hesaplama motorlarında puan hesabı yapmalı, istediği okula yaklaşmak için daha çok çabalamalı.

*Bir önceki yılın MEB örnek soruları mutlaka çözülmeli, soru mantığına dikkat edilmeli.

*2019-2020 yılının MEB örnek soruları mutlak çözülmeli, yine  soru mantıklarına benzer nitelikte yayın ve deneme sınavı çözülmeli.

*İl Milli Eğitim Müdürlükleri ÖDSM'lerin hazırladığı sorular çözülmeli; çözülen sorularda hata yapılan konu ve noktalara yoğunlaşılmalı.

*Sınava hazırlanırken  virüsten dolayı eve hapsolan çocukların uyku ve yeme düzenleri bozuk. Belli bir süre ders çalışan çocuklar daha sonra saatlerce dizi izlemekte, playstation oynamakta veya telefon ekranında vakit geçirmektedir. Bu durumda çocuğun beyni dersten daha çok yorulmaktadır. Çocuğun da gönlü yapılarak telefonda ve oyunda geçirdiği süre sınırlandırılmalı; sağlıklı, atıştırmalıklar, klasik ev yemekleriyle beslenme sağlanmalıdır. Aile ile sohbet edilmeli, pozitif vakit geçirilmeli, çocuk psikolojik ve moral motivasyon açısından olumlu desteklenmeli; çocuğun güçlü yönlerine vurgu yapılmalıdır.

 

Çocuğun akşam 11 gibi uyuması ve sabah 8 gibi uyanıp rutin kahvaltı saatinden  sonra en geç 9.30'da derse başlaması sağlanmalıdır. Belli bir süre sonra yorulan çocuğa kendine ait serbest bir zaman tanınmalıdır. İmkan varsa site bahçesinde atacağı iki basket, iki tur yürüyüş veya bisiklete binmek bile rahatlamasını sağlayacaktır.

Bu süreç sadece bizi değil tüm dünyayı etkileyen bir süreçtir. Tüm çocuklar sınava aynı koşullarda girecek, sonuçta bir hastalık var, önlem alınmak zorunda; onun içinde ciddi planlanmış senaryolar var.  Bu sınav sadece iki hafta ertelendi, kendi okullarınızda gireceksiniz. Bütün bilgileriniz e- okul üzerinden açıklanacak. Siz kimliğinizi hazır ederek, sınav günü en geç saat 9.00'da okulunuzda olacaksınız. Rehber öğretmenleriniz okulda olacak, idarecileriniz okulda olacak ve siz sınava girip gereğini yapacaksınız. Çok da dert etmeyin yani!

Virüs gerçek ve biz onu alt etmeye başladık , şimdi de LGS’ yi alt etme zamanı!

 

HEPİNİZE BAŞARILAR ÇOCUKLAR!

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)