adscode
adscode

1 Milyar Yıldızın Fotoğrafını Çekecek

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Gaia uydusunun Fransız Guyanası’ndan başarıyla fırlatıldığını bildirdi.

1 Milyar Yıldızın Fotoğrafını Çekecek
Bilim Teknoloji
Fransız Guyanası'ndaki Sinnmary Fırlatma Merkezi'nden Rus yapımı bir Soyuz füzesiyle uzaya gönderilen Gaia uydusu, beş sene boyunca Samanyolu galaksisindeki 1 milyardan fazla yıldızın 3 boyutlu haritasının çıkarılabilmesi için görüntü alacak. Uydunun gönderdiği veriler, Avrupa'daki 30 laboratuvarda yaklaşık 450 bilim adamı tarafından değerlendirilecek.
 
Galaksimizin İlk Gerçekçi Resmini Ortaya Koyacak

Yaklaşık 950 milyon avroya mal olacak veri toplama işlemi, Samanyolu galaksisindeki yıldızların tam konumu ve birbirlerine uzaklıklarını belirleyerek galaksinin ilk gerçekçi resmini ortaya çıkaracak. 
 
Varlığı Bilinmeyen Gezegenleri Keşfedebiliriz!

Son derece duyarlı iki teleskop ve bir milyar piksellik kamerayla donatılan Gaia, aynı zamanda şimdiye kadar varlıkları bilinmeyen gezegenler, asteroidler, kuyrukluyıldızlar gibi binlerce gökcisminin de keşfine yardımcı olacak. Gaia, gökcisimlerinin konumlarının yanı sıra parlaklıkları, yüzey sıcaklıkları ve bileşenleri gibi özellikleri konusunda da bilgi sağlayacak. 
 
Uydu, fırlatılışından yaklaşık 40 dakika sonra uzay aracının üst kısmından ayrılacak. Gaia, yaklaşık bir ay sürecek yolculuğun ardından Dünya'dan 1,5 milyon kilometre uzaklıktaki bir gözlem istasyonuna ulaşacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)