adscode

124 Yıllık Tarsus Amerikan Kampüsü Genişliyor

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (SEV) Tarsus’ta başlattığı inşaat projesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nin asırlık kampüsü, konforlu ve geniş yatakhanelere ve hem kolej hem de SEV ilköğretim okulu öğrencilerinin…

124 Yıllık Tarsus Amerikan Kampüsü Genişliyor
Özel Eğitim

Yatılılık, Amerikan Kolejleri’nin yüzyılı aşan geleneğinin ayrılmaz bir parçası. Sağlık ve Eğitim Vakfı, yeni inşaat projesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nde yatılılık olanağından yararlanan kız ve erkek öğrenci sayısını 140’a çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilecek spor salonu, yemekhane, 600 kişilik konferans salonu ve kütüphane olarak restore edilecek tarihi Sadık Paşa binası ile, Tarsus Amerikan Koleji’nde ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören tüm öğrenciler, son teknoloji ile donatılmış modern yerleşim birimlerine kavuşacak. Proje kapsamında, Tarsus SEV İlköğretim Okulu 1.-4. sınıf öğrencilerinin öğrenim göreceği bir derslik binası da inşa edilecek. SEV’in Erginoğlu Çalışlar Mimarlık Ofisi’ne hazırlattığı inşaat projesi 2010 yılı Ulusal Mimarlık Ödülleri – Proje dalında Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. Yeni binaların, 2013-2014 öğretim yılına hazır olacak şekilde tamamlanması hedefleniyor. 

Temel Atma Töreni 8 Aralık 2012’de gerçekleştirildi.

Tarsus Amerikan Koleji konferans salonunda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ufuk Solmaz, Adana Amerikan Konsolosu John L. Espinoze, SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlter Turan, SEV Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dumanlı, okul yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri katıldı.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, temel atma töreninde 124 yıl önce kurulan Tarsus Amerikan Koleji'nin, Tarsus'un markalarından biri olduğunu ve ilçenin tanıtımına önemli katkı sağladığını anlattı. "Karşımızda birbirlerine kin duyan, birbirlerine somurtan bir dünya var. Böyle ilim ve irfan yuvalarında eğitilmiş olanların çaba ve ruhuyla, adaleti, sevgiyi, barışı daha çok hakim kılacak bir anlayışın yerleşmesine katkıda bulunulacaktır." diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Tarsus'un 10 bin yıllık tarihe sahip önemli bir kent olduğunu ifade ederek, "Tarsus'un neresini kazarsanız her yerinden tarih fışkırıyor. Tarsus, dil, din ve medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Tarsus'un önemli değerlerinden biri de Amerikan Koleji'dir" diye konuştu.

Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dumanlı, sadece akademik bilgilerle değil, aynı zamanda saygı, dürüstlük, bağlılık gibi insani değerleri aşılayarak “adam gibi adamlar” yetiştiren SEV İlköğretim Okulu ve Amerikan Kolejinin, gelecekte de Türkiye ve dünya için liderler yetiştirmeye devam edeceğini vurguladı.


www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)