adscode

MEB ve YÖK'ten Tarihi Karar

Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK arasında lise öğrencileri ve öğretmenlerin üniversitedeki etkinliklerden yararlanabilmesi amacıyla bir anlaşma yapılacağı belirtildi.

MEB ve YÖK'ten Tarihi Karar
Özel Eğitim


MEB ile YÖK arasında imzalanacak protokolle liseliler, üniversiteye gidip ders izleyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)okullar için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. YÖK ile işbirliğihalinde gerçekleştirilecek projeye göre liselerde okuyan öğrencilerüniversitede derse girebilecek ve buradaki sosyal faaliyetlerekatılabilecek. Öte yandan üniversite öğrencileri de liselerde veyaortaokullarda öğretmenlik yapabilecek.

MEB, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve üniversiteler arasında yapılanprotokol kapsamında artık üniversiteler ile okullar iç içe olacak.Geçtiğimiz günlerde Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Altındağ İlçe MilliEğitim Müdürlüğü arasında pilot uygulaması gerçekleştirilirken projenin81 ile yayılması için çalışmalar başlatıldı. Böylece bakanlık okullardaeğitimin niteliğini geliştirecek, öğrencilerin öğrenme başarılarınıartıracak ve lise öğrencilerinin ileri düzeyde öğrenim görmesinisağlayacak.

Ortak çalışmaya izin

Hayata geçirilen protokol kapsamında lise öğrencileri, öğretmenlerive okul yöneticileri üniversite kütüphanesinden ve sosyalfaaliyetlerinden yararlanacak. Öğretmenler çalışmalarını üniversitedeyapabilecek. Üniversite öğrencisi ve lise öğrencisi birlikte ortakçalışmalar yapabilecek ve ilgi duyduğun alanlarda derslerekatılabilecek. Ayrıca üniversite bünyesindeki öğrenci toplulukları ileokullarda yer alan öğrenci kulüpleri arasında ortak etkinlikdüzenleyecek. Öte yandan öğretmenler üniversitede yüksek lisans veyadoktorasını yapacak.

Lisede staj yapacaklar

Üniversite öğrencileri ise okulları bilimsel araştırmalar için birlaboratuar olarak kullanabilecek ve akademisyenler ile öğretmenlerişbirliği içerisinde bilimsel araştırmalar yapabilecekler. Üniversitenindiş hekimliği bölümünde okuyan öğrenciler ücretsiz olarak öğrencileridiş taramasından geçirecek. Böylece hem üniversite öğrencileri stajyapma imkanına sahip olacak hem de lise ve ortaokul öğrencilerinde dişsağlığı bilinci oluşturulacak. Ayrıca üniversitenin eğitim fakültesiöğrencileri de uygulamalı eğitim için okullardan yararlanabilecek.

YÖK: Kapılarınızı okullara açın

Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşan YÖK konuyla ilgili üniversitelerinrektörlerine yazı göndermeye başladı. Bu kapsamda YÖK üniversiteleregöndereceği yazıda 'Üniversitenizi bulunduğunuz ilin veya ilçeninokullarına kapılarınızı açın' talimatı verecek. Bu sayede tümüniversitelerin liselerle kaynaşması için harekete geçilmiş olacak.Bugün





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)