adscode

16 Ülkeden 20 Genç Sosyal Girişimci Ödüllerini Bilgi'de Düzenlenen Törende Aldılar

Dünyanın dört bir yanından gelen 20 genç sosyal girişimci 10 Ekim Çarşamba günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

16 Ülkeden 20 Genç Sosyal Girişimci Ödüllerini Bilgi'de Düzenlenen Törende Aldılar
Etkinlikler
Son 10 yıldır Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) tarafından küresel olarak düzenlenen ve Sylvan Laureate Vakfı (SLF) tarafından desteklenen GLOBAL FELLOWS ( Küresel Liderler) programı dünyanın dört bir yanından genç sosyal girişimcilere destek veriyor. Her sene 20 Genç Sosyal Girişimcinin seçildiği ve desteklendiği Global Fellows programı bu yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 
Amerika, Kosova, İspanya, Hindistan, Lübnan, Kamboçya, Peru, Nijerya, Uganda, Meksika, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye’den toplamda 16 ülkeden 20 genç, lider sosyal girişimcilik alanında yarattıkları özel projelerle ödül aldı. 





















20 genç çevreden, eğitime, ekonomik güçlendirmeden, toplumsal sorunlara kadar birbirinden farklı konularda sosyal projeler yarattılar. Uganda’dan gelen genç HIV/AIDS’in yayılmasını önlemeyi amaçlarken, Kosova’dan gelen genç gençlerin kendi topluluklarında aktif katılımcılar haline gelebilmeleri için geleneksel ve yeni medyayı harmanlayarak kendini idame ettiren bir platform oluşturmayı amaçlıyor. 
Annemin Kilimleri’nin kurucusu olan 21 yaşındaki İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Gökden İpek Yosunlu da ödül alan liderler arasında yer alıyor. Annemin Kilimleri projesi çalışma hayatında yer alamayan köylü kadınların aile ekonomilerine gelir sağlaması yönünde kolay ve anlaşılır bir model öneriyor. Projede ayrıca çöp olarak atılan birçok maddenin aslında dönüştürülebilir hammaddeler olduğu bilincinin kazandırılması da amaçlanıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ödül törenine ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi ve: “2012 Küresel Sosyal Liderler’i Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Yoksulluktan eğitime erişme ve çevre sorunlarına kadar acil konulara eğilmiş olan bu yenilikçi gençlerin, Türkiye’de ve dünyada yaşıtlarıyla paylaşacak çok şeyleri var” dedi.
Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) Başkanı ve CEO’su William S. Reese: “İstanbul Bilgi Üniversitesi evsahipliğinde 16 ülkeden 20 küresel genç lideri bu eğitim çalışmasında biraraya getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu gençler tek başlarına başaracaklarından çok daha fazlasını biraraya gelerek becerecekler, buna inanıyoruz.” dedi. 
Laureate Küresel Liderler Programı, toplamda 1,2 milyondan fazla insanın hayatını etkileyen, 71 ülkede 650’den fazla genç sosyal girişimciden oluşan bir topluluktur. 

Daha fazla bilgi için: www.youthactionnet.org. 

www.egitiamajansi.com




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)