adscode
adscode

2012 Üniversite Tercih Rehberi - Akdeniz Üniversitesi

1982 yılında kurulan, 40 bin öğrenciye eğitim veren Akdeniz Üniversitesi hakkında bilgiler:

2012 Üniversite Tercih Rehberi - Akdeniz Üniversitesi
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe

Kuruluş Yılı: 1982

Bulunduğu İl: Antalya

Akademik Birimler: Tıp, Ziraat, Fen, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Eğitim , Güzel Sanatlar, Hukuk, İletişim,  Su Ürünleri, Alanya İşletme, Alanya Mühendislik, Diş Hekimliği, İlahiyat,Alanya Eğitim ve Turizm olmaküzere 17 fakülteyle, 4 Yüksekokul, 1Konservatuvar ve 13 Meslek Yüksekokulu ve 7 Enstitü bulunuyor.

Öğrenci Sayısı: Yaklaşık 40 bin

En İddialı Olduğunuz Bölüm: Akdeniz Üniversitesi olarak tümbölümlerimizde iddialıyız.

Yabancı Dil Olanakları: Üniversitemizde hem zorunlu hem de isteğebağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamaları bir yıl süreli olarakverilmektedir.   

Akademik Personel Sayısı: 337’i profesör, 170’i doçent, 413’üyardımcı doçent olmak üzere 2112 akademisyen bulunuyor.

Burs Olanakları: Çeşitli yerel-ulusal vakıf ve dernekler ile siviltoplum kuruluşları, resmi kurumlar, özel şahıs ve işletmelerden karşılıksızburs olanakları sağlanıyor..

Yurt Olanakları: Üniversite kampüsündeYükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna Bağlı yurtlar hizmet veriyor. Ayrıca üniversiteve kent işbirliği çerçevesinde öğrencilerin barınma ihtiyaçları, kampüsçevresinde bulunan ve yurt niteliği taşıyan otel ve pansiyonlarca da gideriliyor.

Kampüs Olanakları: Kampüs alanında bir sosyal yaşam alanı olanOlbia Kültür Merkezi’nde market, kafe, kırtasiye, banka, giyim mağazaları, kuaförgibi öğrenciler için her tür hizmet sunulmakta.2001 yılında dünyaca ünlü mimarlık ödülü olan“Ağa Han Mimarlık Ödülü”nü kazananOlbia Kültür Merkezi’nde Ayrıca 1500 kişilik Amfi Tiyatro, 2 ayrı kültürsalonu, sanat galerisi, El Sanatları Atölyesi gibi birçok sosyal merkez debulunmakta.

Üniversitede yeni açılan Yakut Yaşam Alanı daöğrencilere kafeleri, marketi, eczanesi, kuaförüyle hizmet vermekte.

 

Öğrenci Kulüpleri: Farklı alanlarda 55 tane Kültür Öğrenci Topluluğubulunan üniversitede,  21 tane de SporÖğrenci Toplulukları yer alıyor. 

Erasmus ve Farabi Programı:Erasmus kapsamında 24 ülkeden 195 farklı üniversiteyle 270’in üzerindeikili anlaşması var.  

Çift Anadal: Ziraat,Fen, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, İletişim, SuÜrünleri ve Alanya İşletme fakülteleriyle Antalya Sağlık Yüksekokulu ve Turizmİşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda belli bölümlerde çift anadal veyandal uygulanıyor.

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin? 

Akdeniz Üniversitesi olarak akademik ve idari kadromuzla biliminışığında Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgilerisağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, her alanda sorumluluk üstlenenbireyler yetiştirerek iyi bir gelecek için öğrencilerimize kampüsortamı, ulaşımı, tesisleri, sosyal etkinlikleri ile her türlü imkânı sağlamaktayız.

Türkiye'deilk kez çift kol naklini gerçekleştirerek büyük bir gurur yaşayan AkdenizÜniversitesi, dünyanın ilk rahim naklinigerçekleştirerek de sağlıkta dünyanın zirvesine yerleşmiştir. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk tam yüz naklini ve dördüncü yüz naklini yapan Akdeniz Üniversitesi başarılarına yenilerini eklemeye devametmektedir. 

Ekovitrin Dergisi tarafından heryıl geleneksel olarak düzenlenen ve 2010 yılında 46 bin 762 okuyucunun oykullandığı “Yılın Starları” anketinin “Yılın Üniversitesi” kategorisinde “Türkiye’deYılın En Başarılı Üniversitesi” seçilmiş ve Erasmus Programı kapsamında daAvrupa 3.sü olarak Türkiye’nin adını ilk defa Avrupa genelinde duyurmuştur.Türkiye’de 37 Teknokent arasında patent sayısı olarak 2. sırada olan üniversitemiz,aynı zamanda engelli öğrencilerin öğrenimlerini kolaylaştırmak için EngelsizKampüs Projesini hayata geçirerek engellerden arınmış bir üniversite olmayolunda da hızla ilerlemektedir. 

İletişim Bilgileri: Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus-ANTALYA

İnternet adresi: http://www.akdeniz.edu.tr/

Tel: 0242 227 44 00

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)