adscode
adscode

24 KASIM'I KUTLAMAKLA KALMAYIN, SORUNLARIMIZI ÇÖZÜN

AES Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ 24 Kasım Öğretmenler Günü için açıklamalarda bulunarak, öğretmenlerin sorunlarına çözüm istedi.

24 KASIM'I KUTLAMAKLA KALMAYIN, SORUNLARIMIZI ÇÖZÜN
Sendikalar
Güncelleme : 24-Nov-21 17:58

AES Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyısla yayınladığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği (24 Kasım 1928) tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlamak, 1981 yılından beri resmileşmiştir. Bu yıldan başlayarak “kutlandığımız” süre içinde mesleki itibarımız sürekli erozyona uğratılmıştır.

Yılda bir kez “hatırlandığımız, kutsallaştırıldığımız’ bu özel gün, aslında mesleğimizin öneminin, meslek onurunun, her geçen gün tırpanlanan özlük haklarının tartışılacağı ve aynı zamanda çözüm üretileceği bir fırsat günüdür.

Bu sorunları görmezden gelerek 24 Kasım’ı çiçekle kutlayıp geçiştirmek, göstermelik öğretmenin değerini anlatır cümleler kurmak, ‘hakkınız ödenmez’ deyip ödememek mesleğimize yapılacak en büyük kötülüktür. Öğretmenler 24 Kasım’da göstermelik kutlamalar değil, sorunlarının çözülmesini istiyor.

Peki nedir bu sorunlar? Tabii ki saymakla bitmez ancak her şeyden önemlisi öğretmenler, meslek onurunun korumasını; aynı öğretmenler odasında ücretli, geçici, sözleşmeli gibi farklı statülerin ortadan kaldırılarak herkesin KADROLU olarak çalışmasını istiyorlar. Öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan tüm süreci içinde barındıran, ehliyet ve liyakat esaslı görevde yükselmeleri içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu bekliyorlar.

Kamuda neredeyse en düşük maaşı alan, istisnasız hepsi yoksulluk sınırının altında kalan öğretmenler yoksulluk sınırının üstünde, insanca yaşanacak bir ücret istiyorlar. Bu nedenledir ki bu özel günde sevgi, saygı sözcükleri değil; bu temel sorunlarımızı ortadan kaldıracak adımlar beklemek hakkımız.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor,  başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.

Değerimiz aldığımız maaşa, biçilen değere denk sanılmasın. Biz sizi yetiştirenleriz. Günümüz kutlu olsun…

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)