adscode
adscode

3 Bin Öğretmen Direkt Meslekten Atıldı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2010 KPSS'de kopya çektiği kesinleşen 3000'e yakın öğretmenin MEB ile ilişkisinin kesildiğini söyledi.

3 Bin Öğretmen Direkt Meslekten Atıldı!
Eğitim


"Sınavın iptali bütün kamuyu ilgilendiriyor"

2010 KPSS'de genel kültür-genel yetenek oturumlarının da iptal edildiğinin hatırlatılması ve bu sınavla atanan öğretmenlere ilişkin bir soruya karşılık İsmet Yılmaz, 45 binin üzerinde öğretmenin o puanlara dayanarak atandığının altını çizdi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"O süreç içerisinde, savcılıktan gelen yazılarla 'Şu kimselerin kopya çektiği belirlenmiştir.' diye bir yazı var. O yazı üzerine zaten 3 bine yakın öğretmenin MEB ile ilişiği kesilmiş durumdadır. Kopya çektiği belirlenen öğretmenlerin şu anda bakanlığımızla ilişiği kesilmiş durumdadır. Sınav iptal edildi, bundan sonra ne yapılacaktır? Bu sadece bizim bakanlığı ilgilendiren bir husus değil, bütün kamuyu ilgilendiriyor. Üzerinde bir çalışma yapılmaktadır, hiç kimse mağdur edilmeden ancak kopya çekmiş olanların da hak ettiği neticeyi alacağı bir sonuca ulaşabilmesi için bir çalışma, Bakanlar Kurulu sekretaryası tarafından bir çalışma yapılmaktadır. En kısa zamanda bu husus açığa kavuşturulur."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)