adscode
adscode

65 yaş üstü kursiyerler mezuniyet sevinci yaşadı

Okuma yazma kursunu tamamlayan 65 yaşından büyük 10 kişi, düzenlenen törenle mezun oldu.

65 yaş üstü kursiyerler mezuniyet sevinci yaşadı
Eğitim
Güncelleme : 04-Jul-23 16:26

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezinin okuma yazma kursunu tamamlayan 65 yaşından büyük 10 kişi, düzenlenen törenle mezun oldu.

Tuzla Belediyesince hayata geçirilen Yaşlılar Merkezi'nde okuma yazma kursundan mezun olan 65 yaşı üstü öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende cübbe giyerek diplomalarını alan 10 öğrenci, kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Kursiyerlerden Cennet Özer, daha önce okuma yazma bilmediğini anlatarak, "Şimdi adımı soyadımı yazabiliyorum. Arabaların üstündeki yazıları ve levhaları okuyabiliyorum." dedi.

Emine Balcı da eşinin bu konuda kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, "Torunlarımdan görüp biraz da heves etim. Onların kep törenlerine gittim. Bugün rabbim bana da nasip etti." ifadelerini kullandı.

Çocukluğunda okumayı çok istediğini dile getiren Yıldız Doğan da okumayı öğrendiği için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kursiyerlerden Türkan Ağır, "Benim çocukluk hayalimdi. Elime defter kalem hiç almamıştım. Buraya geldim elime defter kalem aldım." dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da çeşitli nedenlerle okuyamayan insanların bu azmi göstermelerinin gençler için kıymetli olduğunu anlattı.

Burada çıkarılacak çok büyük bir dersin olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Fırsat bulamamış olabilirsiniz, öğrenmek için okula gidememiş olabilirsiniz ama bugün bu azimle bunu yapmanız, bu azmi göstermenizin gençler için de çok kıymetli olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Okuma yazmayı tamamlayanlara bundan sonra bilgisayar okur yazarlığına devam etmelerini tavsiye eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin bu azimden, bu gayretten örnek alması lazım. Biz, değerli büyüklerimizin tüm birikimlerini önemsiyoruz. Onların kendilerini geliştirmek için yaptıkları, birbirleri ile olan bu alakalarını, akran ilişkisini en iyi noktaya getirdikleri bu ortamda biz de kendimizi çok mutlu addediyoruz."

Tören sonunda, diplomalarını alan 10 kursiyerden bazıları İstiklal Marşı'nı bazıları da şiir okudu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)