adscode

Akademik Personelin Maaş Mağduriyeti

Bir öğretim görevlisinin bu konuda bizimle paylaştığı dileçe:

Akademik Personelin Maaş Mağduriyeti
Haberler

Sayın Yetkili

2 Kasım 2011 Çarşamba günü Resmi gazetede yayınlanan “ Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname” (Karar Sayısı: KHK/666) ile “Eşit İşe Eşit Maaş” sloganıyla memur maaşlarında düzenleme yapıldı.

Maaşlarında iyileştirme olan memurlarımızın aldıklarını hak ettiğine inanıyoruz ancak düzenlemenin ADALETLİ yapılmadığını düşünüyoruz.

1-Akademik Personelin gelir gücü her yıl reel olarak azalmaktadır. 10 yıl içerisindeki bir akademik personel maaş artışı ile diğer mesleklerin maaş artışları karşılaştırıldığında akademik personelin mağduriyeti açıkca görülebilir.

2-Düzenlemede Birbirleriyle zaten eşit ücret alan Yüksekokul Sekreterlerine ek ödeme yapılırken Öğretim Elemanları düzenlemenin dışında tutulmuştur. Öğretim Görevlisinin Yüksek okul müdürü olarak görevlendirildiği bir üniversitede memurun amirinden çok maaş almasını helede bunun üniversitelerde olmasını takdirlerinizi sunuyoruz. Milletvekili olarak sekreterinizin sizlerden yüksek maaş alması durumunda sizler ne hissederdiniz sorusuna vereceğiniz cevap bizlerin mağduriyetini ortaya koymaktadır.

Yüksekokul Sekreteri Maaşı 2.909 TL

Yrd.Doç.Maaşı 2.350 TL

Tekniker maaşı 2.285 TL  (Ön Lisans)

Öğr.Gör.Maaşı 1.928 TL

Öğr.Gör.Maaşı 2.175 TL

Ayniyat Saymanı Maaşı 2.516 TL

NOT: Öğretim Görevlileri ile ilgili olarak sürekli ekders alındığı gündeme getirilmekte ve Maaşının yeterli olduğu savunulmaktadır. Öğretim görevlilerinin ortalama ekders gelirlerine bakıldığı zaman birçok Öğretim Görevlisi ek dersle birlikte idari personelden az gelir elde etmektedir. Ek dersi olmayan veya az olan bir çok öğretim görevlisi vardır. (Ayrıca ekders ve özelliklede II. Öğretim mesai dışında ek performans ile elde edilen bir gelir olup, maaş eşitlemesinde dikkate alınması yanlıştır. )

3- Öğretim Görevlileri olarak, mezun ettiğimiz Teknikerler kadar maaş alamamaktayız.

4- Akademik personel denince genellikle Profösör Maaşı (ki oda yetersiz) dikkate alınmakta ve tüm akademik personelin yüksek maaş aldığı algısı ortaya çıkmaktadır. Üniversitelerde yoğun olarak görev yapan Öğretim Görevlileri mağdur durumdadır.

5-Akademik Personelin kendisini sürekli olarak geliştirmesi gerekmetedir. Bunun için zaman ve maliyet gerekir. Akademik personelin maddi sıkıntılardan dolayı kendisini geliştirmek yerine kaçak ek iş yapar hale gelmesi, eğitim ve öğretim açısından olumsuz bir durumdur.

6-Öğrenci harçlarına zam yapılmadığı için 2.öğretim gelirleri düşmekte ve ek dersler her geçen gün azalmaktadır. Türkiyedeki MYO’larının %95 ekdersleri ödemekte zorlanmaktadır. Bazı MYO’larında II.öğretim ekdersleri I.öğretim saat ücretinin altında kalmaktadır.

7-Akademisyen olmak maddi manevi fedakârlık ister. Akademisyen olmak için 100’lerce insan arasından sınavla başarılı öğrenciler seçilir. Sonra bu başarılı ve fedakâr insanlar en alt seviyede maaş almaktadır. (Özellikle teknik bölümlerde çalışan Mühendislik Mezunu arkadaşlar tüm sınıf arkadaşlarından daha düşük maaş almaktadırlar.)

8-Tüm kurum Müdür, Müdür yardımcılarına verilen idareci oldukları için ek ödemeler akademik personel oldukları MYO Müdür ve Müdür yardımcılarına verilmemektedir.

9-Meslek Yüksekokullarının yeniden yapılandırılmaları kapsamında oluşturulan Öğretim Görevlisi Bölüm Başkanlarına gerekli düzenlemenin yapılmadığı gerekçesiyle hiçbir maddi ek ödeme yapılmamaktadır.

10- Yıllardır akademik personelin maaşında iyileştirme yapılacağı söylentisi olmasına rağmen, her zamdan sonra bizim durumumuz reel olarak geriye gitmiş oldu.

11- Yeni açılan üniversiteleriyle büyük akademik personol açığı bulunan ülkemizde akademisyene gereken önem verilmediği taktirde ülkemizin kalkınması mümkün olmayacaktır.

12-Mağduriyetimizin giderilmesi için yeni başlayan öğretim görevlisi maaşı 3000 TL olmalıdır.

SONUÇ olarak akademisyenlerin özellikle cezalandırıldığını düşünüyoruz. (suçumuzun ne olduğunu bilmiyoruz.) En kısa zamanda yeni bir düzenleme yapılarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)