adscode

Akademisyenler Maaşlarının İyileştirmesini İstiyor!

Öğretim görevlileri maaşlar hususunda mağduriyetlerinin giderilmesi için maaşlarında iyileştirme yapılmasını istiyor.

Akademisyenler  Maaşlarının İyileştirmesini İstiyor!
Özel Eğitim

Sn. Yetkili,

 

2 Kasım 2011 Çarşamba günü Resmi gazetede  yayınlanan “ Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla  Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun  Hükmünde Kararname” (Karar Sayısı: KHK/666) ile  “Eşit İşe Eşit Maaş”  sloganıyla memur maaşlarında düzenleme yapıldı.

Maaşlarında iyileştirme olan memurlarımızın aldıklarını hak ettiğine inanıyoruz ancak düzenlemenin  ADALETLİ yapılmadığını düşünüyoruz.

 1-Akademik Personelin gelir gücü her yıl reel olarak azalmaktadır. 10 yıl içerisindeki bir akademik personel maaş artışı ile diğer mesleklerin maaş artışları karşılaştırıldığında  akademik personelin mağduriyeti açıkca görülebilir.

 2-Düzenlemede Birbirleriyle zaten eşit ücret alan Yüksekokul Sekreterlerine ek ödeme yapılırken Öğretim Elemanları düzenlemenin dışında tutulmuştur. Öğretim Görevlisinin Yüksek okul müdürü olarak görevlendirildiği bir üniversitede memurun amirinden çok maaş almasını helede bunun üniversitelerde olmasını takdirlerinizi sunuyoruz. Milletvekili olarak sekreterinizin sizlerden yüksek maaş alması durumunda sizler ne hissederdiniz sorusuna vereceğiniz cevap bizlerin mağduriyetini ortaya koymaktadır.

Yüksekokul Sekreteri Maaşı                                                            2.909 TL

Yrd.Doç.Maaşı                                                                                    2.300 TL

Tekniker maaşı                                                                                   2.285 TL

Öğr.Gör.Maaşı                                                                                    1.928 TL

Öğr.Gör.Maaşı                                                                                    2.175 TL

Ayniyat Saymanı Maaşı                                                                    2.516 TL

 

 

NOT: Öğretim Görevlileri ile ilgili olarak sürekli ekders alındığı gündeme getirilmekte ve Maaşının yeterli olduğu savunulmaktadır. Öğretim görevlilerinin ortalama ekders gelirlerine bakıldığı zaman birçok Öğretim Görevlisi ek dersle birlikte idari personelden az gelir elde etmektedir. Ek dersi olmayan veya az olan birçok öğretim görevlisi vardır.  (Ayrıca ekders ve özelliklede II. Öğretim mesai dışında ek performans ile elde edilen bir gelir olup, maaş eşitlemesinde dikkate alınması yanlıştır. )

3- Öğretim Görevlileri olarak, mezun ettiğimiz Teknikerler kadar maaş alamamaktayız. Artık meclis sekreterleri bile bizleri geride buraktı.

http://www.haber7.com/haber/20111128/TBMMdeki-caylak-sekretere-bu-maas-verilir-mi.php


TBMM'deki çaylak sekretere bu maaş verilir mi?  başlıklı haber..


Bu hafta Genel Kurul'da oylanacak olan yeni düzenlemede, vekillerin yeni alacağı 'danışman', 'sekreter' ve 'şoför'lerin maaşının, mevcut sekreterlerden yüksek olacağı belirtiliyor. Bu durum Meclis'in kadrolu ve sözleşmeli sekreterlerinin tepkisini çekti. Kulis çalışması başlatan emektar personel milletvekilleri ve parti gruplarıyla görüşüyor, eşit ücret istiyor.


Yeni düzenlemeyle bir milletvekili danışmanının maaşı 3 bin 958 TL olacak. 'Danışman yardımcısı' unvanı alacak olan sekreterlerin maaşı 3 bin 368, şoför maaşı ise yaklaşık 3 bin lira olacak. Halen görev yapan mevcut sekreterin aylığı 2 bin 400, sözleşmeli sekreterin maaşı ise bin 700 TL civarında. Emektar sekreterler farkın kapatılmasını istiyor.

BU ÜCRETİ BİZLERE VERDİĞİNİZ TAKTİRDE, YÜKSEK LİSANSLI VE DOKTORALI, YABANCI DİLİ OLAN SEKRETERLERİNİZ OLMAYA RAZIYIZ..

 4- Akademik personel denince genellikle  Profösör Maaşı (ki oda yetersiz) dikkate alınmakta ve tüm akademik personelin yüksek maaş aldığı algısı ortaya çıkmaktadır. Üniversitelerde yoğun olarak görev yapan Öğretim Görevlileri, Araştırma Görevlileri, Okutmanlar mağdur durumdadır. BİZLERİ KEŞKE BİRAZ AZ OKUSAYDINDA TEKNİSYEN, TEKNİKER, SEKRETER olsaydın şeklinde yapılan tenkiter ve küçümsemelerele bizleri karşı karşıya bıraktığınızı asla unutmamalısınız.

 5-Akademik Personelin kendisini sürekli olarak geliştirmesi gerekmetedir. Bunun için zaman ve maliyet gerekir. Akademik personelin maddi sıkıntılardan dolayı kendisini geliştirmek yerine  kaçak ek iş yapar hale gelmesi, eğitim ve öğretim açısından olumsuz bir durumdur.

 6-Öğrenci harçlarına zam yapılmadığı için 2.öğretim gelirleri düşmekte ve ek dersler her geçen gün azalmaktadır. Türkiyedeki MYO’larının %95 ekdersleri ödemekte zorlanmaktadır. Bazı MYO’larında II.öğretim ekdersleri I.öğretim saat ücretinin altında kalmaktadır.

7-Akademisyen olmak maddi manevi fedakârlık ister. Akademisyen olmak için 100’lerce insan arasından sınavla  başarılı öğrenciler seçilir. Sonra bu başarılı ve fedakâr insanlar en alt seviyede maaş almaktadır. (Özellikle teknik bölümlerde çalışan Mühendislik Mezunu arkadaşlar tüm sınıf arkadaşlarından daha düşük maaş almaktadırlar.)

 8-Tüm kurum Müdür, Müdür yardımcılarına verilen idareci oldukları için ek ödemeler akademik personel oldukları MYO Müdür ve Müdür yardımcılarına verilmemektedir.

 9-Meslek Yüksekokullarının yeniden yapılandırılmaları kapsamında oluşturulan Öğretim Görevlisi Bölüm Başkanlarına gerekli düzenlemenin yapılmadığı gerekçesiyle hiçbir maddi  ek ödeme yapılmamaktadır. Akademik faaliyetlerle meşkul olması, kendini geliştirmesi gereken akademisyenlerin idari görevlerin içinde boğulduğu, akademik faaliyetlerine zaman ayıramadığı buna rağmen zamanının büyük kısmını alan idari görevleri AMME HİZMETİ niyetine yerine getirmesi bizim üniversitelerimizde görülen boşluklardan birisidir.

 10- Yıllardır akademik personelin maaşında iyileştirme yapılacağı söylentisi olmasına rağmen, her zamdan sonra bizim durumumuz reel olarak geriye gitmiş oldu.

 11- Yeni açılan üniversiteleriyle büyük akademik personol açığı bulunan ülkemizde akademisyene gereken önem verilmediği takdirde ülkemizin kalkınması mümkün olmayacaktır.

 12-Mağduriyetimizin giderilmesi için yeni başlayan öğretim görevlisi maaşı 3000 TL olmalıdır.

 

SONUÇ olarak akademisyenlerin özellikle cezalandırıldığını düşünüyoruz. (suçumuzun ne olduğunu bilmiyoruz.) En kısa zamanda yeni bir düzenleme yapılarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

 

Ahmet SEVİNÇ

Öğretim Görevlisi


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)