adscode
adscode

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanlığına yeniden seçildi

Eğitim-Bir-Sen'in 7. Olağan Genel Kurulu'nda Ali Yalçın, genel başkanlığa yeniden seçildi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanlığına yeniden seçildi
Sendikalar
Güncelleme : 22-Mar-23 16:05

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Olağan Genel Kurulda seçime iki listeyle gidildi.

Seçim sonucu Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın genel başkanlığa yeniden getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yalçın, sendikal yolculuklarını kararlılıkla sürdürecek, büyüyecek ve çelikleşeceklerini belirterek, "En önemli işimiz, eğitim çalışanlarını bekleyen sorunlara ilişkin yeniden kolları sıvamak, sorun çözme ve kazanım üretme mücadelemizi sürdürmektir. Çünkü bizim varlık nedenimiz, üyelerimizin, eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek, özgürlük alanlarını genişletmektir. Esas kuruluş amacımız budur." ifadelerini kullandı.

Yalçın: Sendikal yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz, büyüyeceğiz ve çelikleşeceğiz

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Yalçın, deprem felaketinden etkilenen illere yönelik yeni planlamalarla işe koyulacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Memur-Sen ailesi olarak, yarın ilk işimiz, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürmek, yaraları sarma konusunda yeni planlamalar yapmak, yeni adımlar atmak olacaktır. Yine en önemli işimiz, eğitim çalışanlarını bekleyen sorunlara ilişkin yeniden kolları sıvamak, sorun çözme ve kazanım üretme mücadelemizi sürdürmektir. Çünkü bizim varlık nedenimiz, üyelerimizin, eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek, özgürlük alanlarını genişletmektir. Esas kuruluş amacımız budur. Bununla birlikte, ülkemize hizmet etmeye, duyarlı davranmaya ve nerede mazlum, mağdur varsa elimizi uzatmaya, gözyaşını silmeye, haksızlıkların giderilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özümüzden kopmadan, ilkelerimizden ödün vermeden, kuruluş felsefemize sadık kalarak sendikal yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz; büyüyeceğiz ve çelikleşeceğiz. Yarına ilişkin çok daha güçlü bir teşkilatı birlikte oluşturacağız.”

Kolukısa: Arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi aynı minval üzere devam ettireceğiz

Genel Başkan Adayı Şükrü Kolukısa ise, olanda hayır olduğunu dile getirerek, “Rabbim neyi tecelli ettirmişse o bizim başımızın tacıdır. Siz bizim kardeşlerimiz olarak tercihinizi hangi yönde yapmış olursanız olun hukukumuzda, arkadaşlığımızda, kardeşliğimizde zerre kadar bir değişme asla olmayacaktır. Rabbim bizim için hayırlısı neyse onu takdir etmiştir. Biz arkadaşlığımızı, yolculuğumuzu, kardeşliğimizi aynı minval üzere devam ettireceğiz. Ben sonucun sendikamız için, eğitim camiası için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, genel başkanımı ve seçilen ekibini tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Seçim sonucuna göre Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu: Ali Yalçın (Genel Başkan), Talat Yavuz (Genel Sekreter), Mesut Öner (Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Abdülaziz Aydın (Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Muammer Karaman (Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Ramazan Çakırcı (Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı), Ali Deniz (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı).


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)