adscode

Arçelik’ten Meslek Liselerinde Elektrikli Ev Aletleri Laboratuvarı

Koç Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlatılan Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi kapsamında "Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı"nın 2011'de hayata geçirilmesine…

Arçelik’ten Meslek Liselerinde Elektrikli Ev Aletleri Laboratuvarı
Özel Eğitim

 

Meslek Liselerinde Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis dalında yeni teknolojilerle donatılan laboratuvarlar kuracak olan Arçelik A.Ş., aynı zamanda müfredatı da, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yeniden oluşturuyor.

 

Proje kapsamında şu ana kadar 3 adet İstanbul’da, 1 adet de Diyarbakır’da olmak üzere toplam 4 okul belirlendi. Proje, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Elemanı dalında Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor.

 

Elektrikli ev aletleri sanayisindeki gelişmeler ve yeni teknolojileri bilen teknik insan gücünün yetiştirilmesi ihtiyacından hareketle, Koç Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde başlatılan Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi kapsamında, Arçelik A.Ş. ve Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü arasındaki protokol imzalandı. Protokol, elektrikli ev aletleri teknik servis dalında yeni teknolojilere dayalı laboratuvarlar kurulmasını ve "Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı" uygulamasını kapsıyor.

 

"Milli Eğitim Bakanlığı, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü" işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin 4 yıl sürmesi planlanıyor. Bu proje; Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı - Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis bölümünde okuyan öğrencilerin, "Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı"yla Arçelik Laboratuvar'larında öğrenecekleri bilgilerle elektrikli ev aletleri teknisyenliği yapabilecek düzeye gelmelerini hedefliyor.

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi kapsamında oluşturulan okul-işletme eşleşme modelinden hareketle geliştirilen projede, okullardaki eğitim içeriğinin güncel teknolojilere uygun hale getirilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile müfredat programı hazırlanacak; yeni teknolojilere sahip elektrikli ev aletlerinin bulunduğu Arçelik Laboratuvarları kurularak, hazırlanan eğitim materyalleri okullara dağıtılacak. Arçelik, program kapsamında öğretmenler için de sektördeki yeni teknolojiler ve gelişmeleri içeren hizmet içi eğitimler düzenleyecek. Böylelikle eğitim istihdam ilişkisinin kurulması ve devamı için sektöre özel bir uygulama hayata geçirilmiş olacak.

 

Şu ana kadar uygulama için 3 adet İstanbul’da (Kartal, Beykoz, Zeytinburnu), 1 adet de Diyarbakır’da olmak üzere toplam 4 okul belirlendi. Bu okullarda, "Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı"ndan 10. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler arasından, kontenjan miktarının iki katı kadar aday, okul tarafından belirlenecek. Bu adaylar daha sonra, Arçelik A.Ş. tarafından değerlendirilerek kontenjan dahilinde programa kabul edilecek. Seçilen öğrenciler, Arçelik Elektrikli Ev Aletleri Teknik Öğretim Programı kapsamındaki okullarda oluşturulan Arçelik Laboratuvar'larında eğitim alacaklar. Öğrencilere aynı zamanda Arçelik Yetkili Servisleri'nde staj imkanı da sağlanacak. Arçelik Yetkili servislerinde veya Arçelik bünyesinde çalışmak isteyen öğrenciler, Şirket tarafından bir sınava alınarak, başarılı öğrencilere sertifika imkanı verilecek.

 

Arçelik A.Ş., Projenin yaşama geçmesiyle, yetkili servislerinin ihtiyaç duyduğu teknik servis elemanlarının bir bölümünü bu okullardan karşılamayı ve meslek liselerinin Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis bölümündeki öğrencilerin geniş imkanlarla ve güncel teknolojilere dayalı bilgilerle eğitim almalarını sağlayarak istihdamlarını kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

 

Proje Kapsamındaki Okullar

- Kartal Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (İstanbul )

- Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (İstanbul )

- Zeytinburnu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (İstanbul )

- Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Diyarbakır)

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)