adscode

IAA 14. Üniversitelerarası Reklam Yarışması sonuçları açıklandı!

Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA)’nin, bu yıl İGDAŞ ana sponsorluğunda düzenlediği 14.Üniversitelerarası Reklam Yarışması’nın sonuçları belli oldu...

IAA 14. Üniversitelerarası Reklam Yarışması sonuçları açıklandı!
Özel Eğitim

 

IAA New York merkezinin dünya genelinde üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği INTER-AD adlı yarışmanın yerel uygulaması olan Üniversitelerarası Reklam Yarışması’nın bu yıl ana sponsorluğunu İGDAŞ üstlendi. Türkiye’de reklam, pazarlama ve iletişim alanında eğitim gören yüksekokul ve fakülte öğrencilerinin katıldığı 14.Üniversitelerarası Reklam Yarışması’nda “Çevre Dostu Doğalgaz” konusu işlendi. Uluslararası Reklamcılık Derneği’nin bu yıl 14.’sünü gerçekleştirdiği yarışmaya Borusan Mannesmann da yardımcı sponsor oldu.

 

Öğrencilerin pazarlama ve iletişim konusunda gerçek hayattan, sosyal bir konu üzerinde düşünmesini sağlayan Yarışma’nın ödül töreni Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşti. Yarışmada birinciliği Anadolu Üniversitesi’nden Ajans Fikr-i Zehir takımı kazandı. Yeditepe Üniversitesi’nden Ajans Maccho ve Ankara Üniversitesi’nden Ajans Cirrus ise ikinciliği paylaştı. Yarışma’nın üçüncüsü ise Ankara Üniversitesi’den Ajans Stratus oldu. Yarışma’da Dördüncü Işık Üniversitesi’nden Ajans Depo isimli takım olurken beşinci Ankara Üniversitesi’nden Ajans Cumulus isimli takım oldu.

 

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Uluslar arası Reklamcılık Derneği olarak bu etkinliğin öğrenciler için ciddi bir eğitim fırsatı olduğunu düşündüklerini ve sektöre daha donanımlı giriş yapmalarına destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Yalçındağ konuşmasında yarışmanın diğer bir hedefinin de her sivil toplum örgütü gibi sosyal sorumluluklarının gereklerini yerine getirmek olduğunu, her yıl farklı bir sorunu ele aldıklarını ifade etti.

 

İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü Gülaçar Hız ise, yarışmanın bu yılki temasından İGDAŞ olarak büyük gurur duyduklarını belirterek, “Uluslararası Reklamcılık Derneği’nin, başarıyla düzenlediği ve her yıl daha fazla üniversite öğrencisinin katılımıyla büyüyen bu yarışmayı ve çıkan sonuçları dikkatle izliyor ve çok başarılı buluyorum. Bu yıl, İGDAŞ olarak bizim yarışmanın sponsorluğunu üstlenmemizin ve yarışma konusunun ‘Çevre Dostu Doğalgaz’ olmasının bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtmek isterim” dedi.

 

Konuşmasında doğalgazın çevreci bir yakıt türü olarak İstanbul’un havasını ne kadar temizlediğinden söz eden Gülaçar Hız, bireylerde çevreci doğalgaz bilincini oluşturmak için projeler ürettiklerini ve hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

 

Uluslararası Reklamcılık Derneği 14. Üniversitelerarası Reklam Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan takım öğrencilerine birer “Macbook” hediye edildi.

  

27 Üniversite’den 59 takımın katıldığı 14. Üniversitelerarası Reklam Yarışması’nda ilk beşe giren takımların isimleri ise şöyle;

 

 

• Birinci; Anadolu Üniversitesi / Ajans FİKR-İ ZEHİR

• İkinci; Yeditepe Üniversitesi / Ajans MACCHO

Ankara Üniversitesi / Ajans CIRRUS

• Üçüncü; Ankara Üniversitesi / Ajans STRATUS

• Dördüncü; Işık Üniversitesi / Ajans DEPO

• Beşinci; Ankara Üniversitesi / Ajans CUMULUS

 

 

Yarışmayla ilgili kronolojik bilgi:

Her yıl ilgi ile karşılanan Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA) Üniversitelerarası Reklam Yarışması’na bugüne dek katılan üniversite ve takımlar şöyledir:

 

1997 – 1998 12 Üniversiteden 30 takım

Konu: “Reklamın Reklamı”

 

1998 – 1999 11 Üniversiteden 28 takım

Konu: “Can Güvenliğiniz İçin Emniyet Kemeri Takın”

 

1999 – 2000 13 Üniversiteden 37 takım

Konu: “Turizm’de Yabancıları Kazanalım”

 

2000 – 2001 14 Üniversiteden 33 takım

Konu: “Sporda Şiddet ve Holiganizme Hayır”

 

2001 – 2002 18 Üniversiteden 50 takım

Konu: “Denizlerimiz Boğuluyor, Onları Kurtaralım”

 

2002 – 2003 24 Üniversiteden 53 takım

Konu: “Çocuklarımızı Dövmeyelim”

 

2003 – 2004 18 Üniversiteden 39 takım

Konu: “Genç Evlilikler ve Genç Anneliklerin Önlenmesi”

 

2004 – 2005 23 Üniversiteden 54 takım

Konu: “Kızlarımızı Okula Gönderelim”

 

2005 – 2006 26 Üniversiteden 45 takım

Konu: “Kan Ver, Hayat Kurtar”

 

2006 – 2007 24 Üniversiteden 65 takım

Konu : “Haydi Çocuklar Süt İçelim”

 

2007 – 2008 29 Üniversiteden 68 takım

Konu : “Sağlık İçin Tuvalet Kağıdı Bilinci”

 

2008 – 2009 25 Üniversiteden 62 takım

Konu : “Gençlerin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Sürecine Gönüllü Katılımı”

 

2009 – 2010 25 Üniversiteden 73 takım

Konu : “Sigorta Bilinci”

 

2010 – 2011 27 Üniversiteden 59 takım

Konu : “Çevre Dostu Doğalgaz”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)