adscode

Yeşil’i en güzel anlatan öğrencilere ödül!

Türk Telekom’un, Türkiye’ye Değer projesi kapsamında Türkiye çapında hayata geçirdiği 48 Türk Telekom Okulu’nda düzenlenen geleneksel resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı. İzmir’de…

Yeşil’i en güzel anlatan öğrencilere ödül!
Özel Eğitim

 

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom’un, Türkiye’ye Değer projesi kapsamında hayata geçirdiği Türk Telekom Okulları öğrencileri arasında, bu yıl ikincisini düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının sonuçlarının açıklandığı belirtildi. İlk yıl Ankara’da düzenlenen ve her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilmesi planlanan ödül töreninin adresi bu yıl İzmir oldu.

“Doğal kaynakları yaşatmak ve daha yeşil bir çevre için yapabileceklerini göster, fark yarat” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt verdi. Eğitime destek sağlamanın Türk Telekom için öncelikli konuların başında geldiğini belirten Bozkurt, “Türk Telekom olarak, sosyal sorumluluk alanındaki en büyük projemizi, Türk Telekom Okulları ile eğitim alanında gerçekleştirdik. Çünkü eğitime destek vermek, önceliklerimizin başında geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile imzaladığımız protokol ile yurt çapında toplam 76 eğitim binası inşa edip çocuklarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Okul binaları, yurtlar, spor salonları, ilköğretim okulları ve fen liselerinin eğitim sistemine kazandırdıkları tesisler arasında yer aldığını söyleyen Bozkurt, “Yaklaşık 30 bin çocuğumuz yaptırdığımız bu eğitim tesislerinden faydalanıyor. Her birinin başarısı bizi ayrı ayrı mutlu ediyor. Bugün bir kez daha öğrencilerimizin yaratıcılıklarına tanık olmaktan, başarılarını izlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdikleri resim, şiir ve kompozisyon yarışmamızı önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

155 ESER DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

 

Türk Telekom Okulları öğrencilerine yönelik “Doğal kaynakları yaşatmak ve daha yeşil bir çevre için yapabileceklerini göster, fark yarat” konulu yarışmaya, çeşitli illerdeki 16 ilköğretim, 32 ortaöğretim olmak üzere toplam 48 Türk Telekom Okulu'ndaki öğrenciler katıldı. Yarışmada resim, şiir ve kompozisyon dallarında toplam 155 eser değerlendirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise, İlköğretim okulları arası kompozisyon dalında: Birinci, Şeymanur Özkaya-Erzincan Türk Telekom Binali Yıldırım İlköğretim Okulu; İkinci Senanur Saygı-Kahramanmaraş Türk Telekom İlköğretim Okulu; Üçüncü Süeda Nur Özmen-Keşap Türk Telekom İlköğretim Okulu; Mansiyon: Yonca Işık-Diyadin Türk Telekom İlköğretim Okulu oldu.

İlköğretim okulları arası şiir yarışması; Birinci Mustafa Asma-Sarız Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu; İkinci Yasin Derin-İzmir Kiraz Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu; Üçüncü Tuğba Çoban-Malatya Türk Telekom İlköğretim Okulu; Mansiyon: Hatice Vargün Digor-Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu.

Lise ve dengi kompozisyon dalında: Birinci Necip Kara-Van Türk Telekom Fen Lisesi; İkinci Aynur Doğan-Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi; Üçüncü Emine Kop-Erzurum Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi: Mansiyon: Merve Demir-Sandıklı Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)