adscode

Eğitim-Sen: 274 Biyoloji, 1668 Din Kültürü öğretmeni atanıyor!

Eğitim-Sen, ataması yapılacak öğretmenlerin, atama sayılarında branşlar arasındaki farklılığın ihtiyaçlara oranla ne kadar gerçekçi olduğunun tartışma konusu olduğunu ifade ederek, 251 felsefe ile 274…

Eğitim-Sen: 274 Biyoloji, 1668 Din Kültürü öğretmeni atanıyor!
Özel Eğitim

 

Eğitim-Sen, ataması yapılacak öğretmenlerin, atama sayılarında branşlar arasındaki farklılığın ihtiyaçlara oranla ne kadar gerçekçi olduğunun tartışma konusu olduğunu ifade ederek, 251 felsefe ile 274 biyoloji öğretmenine karşın bin 668 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin alımında bulunulmasının dikkat çektiğini söyledi. Eğitim-Sen, “Özellikle zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması yönünde ciddi talepler bulunurken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu ihtiyacı neye göre belirlediği ise cevabını bekleyen bir sorudur” dedi.

Eğitim-Sen’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşan genel seçimler öncesinde eğitimde yaşanan sorunların hız kesmeden sürdüğü belirtilerek, “Bu sorunları dillendirenler ise AKP’nin tehdit ve baskılarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Çünkü AKP popülist maskesini yüzüne takmış ve tüm gücüyle yaşananların üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Ancak yaşananlar bu maskeleri bir bir düşürmeye yetmektedir” denildi.

 

SAVCILIK’IN YGS KARARI OLAYIN MUHATAPLARINI TATMİN ETMEDİ

 

YGS’de yaşanan şifre skandalı sonrasında sorumluların kendilerini haklı çıkarma acasına girdiklerini söyleyen Eğitim-Sen, “’Tatmin olduk’, açıklamalarıyla süreci ört bas etme girişimlerine soyunanlar bağımsız olduğu ifade edilen yargı kararlarıyla kendilerini haklı çıkarmaya çalışmaktadırlar. Halen ikna olması gerekenin kendileri olduğunu sananlar büyük bir yanılgı içerisinde olduklarının farkında dahi değillerdir. Çünkü savcılık makamının YGS soruşturmasıyla ilgili kararı sorunun asıl muhataplarını ikna etmeye yetmemiştir. KPSS’de yaşanan kopya skandalında somut delillerin bulunmasına rağmen sonuca ulaşamayan savcılık makamının çok kısa bir sürede YGS’de kopya olmadığı noktasında tatmin olması düşündürücü boyuttadır” dedi.

 

AKP’NİN ASIL DERDİ ÖĞRETMEN ATAMASI DEĞİL, OY KAZANMAK

 

Sayıları 400 bine yaklaşan ataması yapılmayan ve işsiz öğretmen gerçeği karşısında, AKP’nin gerçekleştirdiği öğretmen atama sayılarının işsizler ordusunun gölgesine dahi yaklaşamadığının vurgulandığı açıklamada, “AKP’nin genel seçimler öncesinde daha önceki kararından çark edip oy kaygısıyla gerçekleştireceği 30 bin atama sembolik düzeyde kalmaktadır. Resmi ağızlardan sarf edilen 140 bine yakın öğretmen açığına karşılık 30 bin öğretmen alımı, özellikle de seçimlerden hemen önce bunun gerçekleştirilmesi AKP’nin asıl derdinin oy kaygısı olduğunu göstermektedir. Ancak AKP’nin ödül gibi sunduğu atamalar eğitim alanındaki sorunların ve resmi ağızlardan ifade edilen öğretmen açıklarının yakınından dahi geçmemektedir” denildi.

Özellikle gerçekleştirilecek atama sayılarında branşlar arasındaki farklılığın ihtiyaçlara oranla ne kadar gerçekçi olduğunun da tartışmalı olduğu ifade edilen açıklamada, 251 felsefe ile 274 biyoloji öğretmenine karşı bin 668 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alımında bulunulmasının dikkatleri çektiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması yönünde ciddi talepler bulunurken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu ihtiyacı neye göre belirlediği ise cevabını bekleyen bir sorudur. Ataması yapılmayan öğretmen sayısı her yıl artarken yeni eğitim fakülteleri açanların plansız politikaları sorunları çözmekten ziyade yeni sorunlar yaratmaktadır. Yapısal sorunları olan eğitim sistemini günü birlik politikalarla geçiştirmek geleceğimize vurulmuş en büyük darbe olmaktadır.”

Sendika, eğitimin niteliğinin öğretmenin niteliğiyle doğru orantılı olduğu gerçeğinden hareketle 1 Haziran Çarşamba günü öğretmen atamalarıyla ilgili olarak taleplerini kamuoyuyla paylaşacak.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)