adscode

'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Dalgalı Kur Sistemi İstiyor'

Atama bekleyen öğretmenler, dalgalı kur sistemi ile atama yapılmasını istiyor.

'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Dalgalı Kur Sistemi İstiyor'
Haberler





"Eğer YÖK kontenjan azaltması yoluna gitmeyecekse veya bazı bölümleri kapatmayacaksa MEB mezuniyet tarihine göre bir atama yapabilir ve üniversiteyi seçecek olanlar için en azından bir caydırıcı özellik kazandırabilir.

Yeni mezun olanlara haksızlık olmasın diye de bu uygulama için ilk yıllarda bir geçiş dönemi hazırlanmalı; yani ilk yıllar için mesela kontenjanın yarısı için mezuniyet tarihine göre diğer yarısı için ise KPSS puanına göre atama yapılmalı. Örneğin 1000 tane sınıf öğretmeni alınacaksa bu kontenjanın 500 tanesi mezuniyet tarihine göre geri kalan 500 için ise KPSS puanına göre alınmalıdır. Yalnız 5 yıl sonra uygulama tamamen mezuniyet tarihine göre yapılmalı diyorum.

Peki özel sektör kendi ihtiyacını nasıl karşılayacak diyebilirsiniz. Burada her şey arz talep meselesi ile ilgili olacaktır. Tıpkı dalgalı kur gibi. Ekonomideki dalgalı kur sistemini bilenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Bu şekilde olursa 5 yıl da olsa 10 yıl da olsa bu sistem kendi kendini düzeltecektir. Herkes önünü görerek siyasilerle diyaloğa girmek zorunda kalmayacaktır. Sinir harbi yaşamak zorunda kalmayacaklardır. Bu bir rüya değil bu bir çözümdür.

Her şey belli. Un var, maya var su var. Eee o zaman ekmek yapmak zor olmasa gerek."


Ataması Yapılmayan Bir Öğretmen


eğitimajansı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)