adscode

Atatürkçülük Ne Zamandır Var?

Genç Bakış’ta önceki gece, bir kez daha Atatürk’ü konuştuk. Atatürkçülük ve Kemalizm tartışıldı.

Atatürkçülük Ne Zamandır Var?
AG Blog

Haliç Üniversitesi’ndeki konuklarımız, Mütaz’er Türköne ve Erol Mütercimler’di.
Prof. Türköne, bugüne kadar ortaya kadar koyduğu tavırları ile Atatürk karşıtı bir isim olarak algılanıyor.Ama programda gördük ki, onun karşı olduğu Atatürk değil, Atatürk’ü kendi amaçları doğrultusunda kullananlar.
Türköne, İslam’ı ve dini kullananları da aynı şekilde “yobaz” olarak nitelendiriyor.Kendisine, hem öğrencilerden hem de ekran başındaki izleyicilerden çok tepki geldi...Erol Mütercimler ise her zaman olduğu gibi yine Atatürk’e toz konduranlara sert tepki gösterdi.O da Atatürk’ün arkasına saklananlara kızıyor. En büyük kızgınlığı ise Atatürk’ü yeterince tanımadan, anlamadan karşı çıkanlara.
İşte programdan ilginç satır başları:
Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne - Akademisyen - Yazar-  Bu tartışmalar Atatürk ile ilgili değil. Birileri Atatürk heykellerinin arkasına saklanıyor, Atatürk maskeleri takıyor, başka şeyler söylüyor.-  Üç şeyi birbirinden ayırmamız gerekiyor; bir gerçek Atatürk var, bir Atatürkçülük var; 27 Mayıs darbesinden sonra icat edilmiş bir ideoloji, bir de CHP’nin 6 oku ile ifade edilen bir Kemalizm var. Tek parti döneminin ideolojisi.-  Atatürkçülüğün Atatürk’le hiçbir alakası yok.-  Bugün konuştuğumuz Atatürkçülük 12 Eylül darbesinden oluşmuş, Atatürk’le de hiç alakası olmayan ve bana göre çok çağdışı, çok gerici bir ideoloji. Bundan da memleketimizin kurtulması lazım.

Abbas Güçlü'nün Milliyet Diyalog Köşesindeki Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayın







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)