adscode
adscode

Avcı'ya soruldu! Okul arsaları vakıflara mı veriliyor?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Nabi Avcı'ya okul arsalarının akıbetini sordu...

Avcı'ya soruldu! Okul arsaları vakıflara mı veriliyor?
Eğitim

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, sınıf mevcutlarının gittikçe arttığından bahsederek; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya imar planında okul arsası olarak görünen yerlerin akıbetini sordu. İşte Altay'ın soru önergesi...

11 Mart 2016

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

Engin ALTAY

İstanbul Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

    İktidarlarınız döneminde eğitim sisteminde sıklıkla yapılan değişiklikler eğitim alt yapısını istenilen seviyeye ulaştıramamıştır. Eğitim alt yapısının yetersizliği yanında, plansızca ve siyasal kaygılarla uygulamaya konulan düzenlemeler sistemi olumsuz etkilemiştir. Kamuoyunda 4+4+4 olarak adlandırılan 6287 sayılı yasa sonucu yeniden şekillendirilen ve kademelendirilen eğitim sistemiyle, ikili eğitim ve sınıf mevcutlarının giderek arttığı hatta genelgeyle Anadolu liselerinin mevcutlarının 40’a çıkarıldığı sistemin ana unsuru öğrenci ve öğretmenleri zor durumda bırakmaktadır.

    Alt yapı sorunlarını çözmek için belediye imar planlarında okul arsası olarak belirlenmiş yerlerin son dönemlerde giderek bu vasıflarını kaybettiği ya da bir kısım vakıflara bu arsaların verilmesi okul yapılacak arsaların azalmasına neden olmaktadır.

 

  • İller itibariyle belediye imar planlarında okul arsası olarak belirlenen arsa sayısı kaçtır? Bu arsaların eğitim kademelerine göre dağılımı nedir?
  • İktidarlarını dönemlerinde okul alanı olarak belirlendiği halde imar tadilatı ile kullanım amacı değiştirilen arsa var mıdır? Var ise hangi illerdedir? Bu arsaların toplam büyüklüğü nedir?
  • Belediye imar planlarında belirlenen okul arsalarından vakıflara bedelli-bedelsiz olarak devredilen arsa var mıdır? Var ise hangi illerdedir? Devredilen vakıfların isimleri nedir?
  • Bakanlığınızca çeşitli protokoller imzalayan TÜRGEV, Ensar, Su, Birlik vb vakıflara bedelsiz arsa verilmiş midir? 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)