adscode
adscode

Okul giriş-çıkış saatleri meclis gündeminde!

CHP Grup Başkanvekili Engin ALTAY, Nabi AVCI'ya derslik sayıları ve ikili eğitim ile ilgili soru önergesi yöneltti.

Okul giriş-çıkış saatleri meclis gündeminde!
Eğitim
CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin ALTAY, hükümetin derslik yaptıklarını söylemelerine rağmen hala bazı okullarda ikili eğitimin devam etmesinin, 5 yaşındaki çocukların sabah 07.20 de ders başı yaptığı, 13 yaşındaki çocukların 20.00 da ders çıkışı yaptığı bir sistemin sürdüğünü söyleyerek; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması üzere soru önergesi yöneltti. 
11 Mart 2016
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.
                                Engin ALTAY
                                İstanbul Milletvekili
                                CHP Grup Başkanvekili
    
    Her ortamda eğitime daha fazla kaynak aktardığınızı, cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim bütçelerini ayırdığınızı, hatta bu zamana kadar yapılan dersliklerden daha fazla derslik yaptığınızı söylemektesiniz. Ancak gelinen noktada 5 yaşındaki çocukların sabah 07.20 de ders başı yaptığı, 13 yaşındaki çocukların 20.00 da ders çıkışı yaptığı bir sistem vardır. 
    •    İktidarınız döneminde öğrenci sayılarında ki artış eğitim bütçelerinizi zorlayacak derecede midir? Okulların alt yapısı, donanım sorunları neden çözülememektedir? Bütçeniz yetersiz midir?
    •    Bakanlığınız bütçe yılı hedefleri, kalkınma planları, orta vadeli programlarda ve üyesi olduğumuz OECD ülkelerinde sınıf mevcutları ortalama 20-24 iken hangi gerekçelerle ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde sınıf mevcutlarını 40’a yükselttiniz? 
    •    Derslik, bina sorunu var ise yaptığınızı iddia ettiğiniz dersliklere ne olmuştur? Öğrenci sayılarında son iki yılda çok büyük artışlar mı yaşanmıştır? İktidarlarınız döneminde kaç derslik kullanım dışına çıkarılmıştır?
    •    Büyükşehirler başta olmak üzere ders saatlerinin 07.20 de başlaması, akşam çıkışların 20.40’lara kadar uzaması hangi bilimsel yaklaşımla ve pedagojik gerekçelerle açıklanabilir? 5-18 yaş öğrenci gruplarının biyolojik saat ölçümlerini ve hazır bulunuşluklarını içeren bir rapor Bakanlığınızda var mıdır?
    •     2003-2016 yılları itibariyle 13 yıllık dönemde tüm eğitim kademelerinde ve illere göre ikili eğitim sayıları kaçtır? Normal tekli eğitime geçebilmek kademeler itibariyle için kaç dersliğe ihtiyacınız vardır? Bunun maliyeti nedir? 
    •    Partiniz 4+4+4 sürecinde kesintisiz sekiz yıllık eğitimde 6 yaşında çocukla 14 yaşında bir çocuğun aynı okulda eğitim yapmasının sakıncalı olduğunu temel gerekçe göstermişken halen 7955 okulda öğrencilerin %24.9’u neden aynı binada eğitim yapmaktadır?
    •    Derslik sorunu yaşanırken okullarınızdan, spor salonlarınızdan ve konferans salonlarınızdan bazılarının TÜRGEV’e devredilmesinin gerekçesi nedir?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)