adscode

Bahçeşehir'de Çocuk Bilim Müzesi

Temel branşların bir arada sunulduğu canlı öğrenme merkezleri ile çocuklara bilimi sevdirmeyi amaçlayan Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi, 3-12 yaş arası miniklere fen, matematik, teknoloji ve müziği…

Bahçeşehir'de Çocuk Bilim Müzesi
Özel Eğitim

Bahçeşehir Kolejleri, bilime yatırım yapmaya devam ediyor. Geleceğin bilim insanlarını liseden itibaren yetiştirmek için açılan Bahçeşehir Kolejleri, bilimi her yaştan insana özellikle 12-15 yaş grubuna sevdirmek için açılan Bilim Müzesi’nden sonra geleceğin okul modeline örnek olacak Türkiye’deki ilk Çocuk Bilim Müzesi de Bahçeşehir’deki Bahçeşehir Koleji İlköğretim kampüsünde hizmet veriyor. Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi, 3-12 yaş grubu çocuklara bilimi sevdirmek ve onların fen, teknoloji, matematik ve müzik gibi disiplinlerde hayal güçlerini ve merak duygularını harekete geçirmek için zengin öğrenme ortamları sunuyor. Çocuk Bilim Müzesi’nde çocuklar, interaktif öğrenme istasyonları ile soru sormayı ve keşfetmeyi aktif olarak öğreniyor ve bilimin temel prensipleri konusunda farkındalık kazanıyorlar. Çocuklar müzeyi, konusunda uzman rehber öğretmenler eşliğinde geziyorlar. 

 Çocuk Bilim Müzesi’nde çocukların bilime ilgisini sürekli kılmak için çeşitli sergiler ve özel eğitim programları gerçekleştiriliyor. Çocuklar, bu programlara rezervasyon yaptırarak aileleriyle veya okullarıyla birlikte katılabiliyorlar. Çocuk Bilim Müzesi’nde 50’ye yakın interaktif öğrenme istasyonları ve deney alanları yer alıyor. Bahçeşehir Koleji Eğitim Öğretimden sorumlu Genel Müdürü Demet Köklü konuyla ilgili yaptığı açıklamada “21. yüzyılda eğitim ve öğretimde son gelinen nokta okulların yaşayan bir öğrenme merkezine dönüşmesidir. Bahçeşehir Kolejleri olarak bu bilinçle eğitimde yeniliklerin öncüsü olma vizyonumuzla Türkiye’de ilk Çocuk Bilim Müzesi’ni açarak geleceğin okul konseptini şimdiden tasarlamanın ve hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrenmenin sadece sınıfta olduğu dönem sona ermiştir. Okullarımızın her bir mekanı, yaşayan, canlı ve interaktif öğrenme ortamlarıyla donatılmalıdır. Bilgi tek başına yeterli değildir, ancak kullanıldıkça vetransfer edildikçe bir anlam kazanır. Çocuk Bilim Müzesi ile öğrencilerimizin anaokulu çağından itibaren gerçekten öğrenmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

Bahçeşehir Çocuk Bilim Müzesi dört farklı bölümden oluşuyor.

 Müzik ve ses: Çocuklar, dev piyanonun üzerindeki tuşlara ayaklarıyla basarak ya da petek şeklindeki düzenekler üzerinde dans ederek kendi bestelerini yapabilir, mikrofon kullanarak şarkı söyleyebilir, bir orkestra şefi gibi müziği yönetebilir, teremin adlı müzik aletini bilgisayar karşısında hiç do-kunmadan çalabilir.

 Oynuyorum öğreniyorum: Matematiksel işlemlerin soyuttan somuta dönüştüğü oyunalanlarında, çocuklar, matematiğin eğlenceli yanını keşfederek analitik düşünme becerilerini geliştirebilir.

 Hadi uçalım: Uçağın ve helikopterin nasıl havada kaldığını öğrenebilir, uçak ve rc simülasyonu ile gerçek bir uçağın nasıl kullanıldığını test edebilirler. Hanglider (Delta Kanat Simülatörü)kullanarak göklerde süzülmenin keyfini yaşayabilirler.

 Su dünyası: Çocuklar, su girdabı istasyonunda hızla dönen suyun içinden toplar geçirebilir,kendi barajlarını kurabilir, Mimar Sinan gibi kemerli köprü inşa edebilirler.

Ayrıca dev köpük balonunun içine girebilir, hayatlarında ilk kez bir havuzun üzerinde yürüyebilirler. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)