adscode

Bilim Merkezi'nde Ücretsiz Bilim Konuşmaları'na Davetlisiniz !

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından Şişli Bilim Merkezi Binası’nda, her ay farklı bir konuda ücretsiz Bilim Konuşmaları düzenlenmektedir.

Bilim Merkezi'nde Ücretsiz Bilim Konuşmaları'na Davetlisiniz !
Etkinlikler
BİLİM MERKEZİ HER YIL DÜZENLEDİĞİ BİLİM KONUŞMALARINA YENİ SEZONDA DA DEVAM EDİYOR!
Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Toklu tarafından yönetilen bu konuşmalardan herhangi beş tanesine katılan konuklarımıza sonunda katılım belgesi de verilecektir.
27 Mart 2010 tarihinde Prof. Ersin GÖĞÜŞ’ün gerçekleştirdiği ‘Şişli’den Evrenin Derinliklerine Bakış’ isimli konuşmayla başlayan etkinlik 2 yıldır her ay farklı konularda farklı bilim insanlarının ağırlanmasıyla devam etmiştir. Prof. Metin TULGAR ‘Beyin Pilleri ve Tıptaki Uygulamaları’ isimli konuşmasıyla, Prof. Gülden YILMAZ ‘Grip Etkeni İnfluenza Virüsleri, Salgınları ve Korunmada Alınacak Önlemler’ isimli konuşmasıyla, Prof. Fikrettin ŞAHİN ‘Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizma ve Gıdaların İnsan ve Çevre Üzerine Etkileri’ isimli konuşmasıyla, Prof. Fuat İNCE ‘Öteki Uzay; Teknoloji ve Politika’ isimli konuşmasıyla, Prof. Ömür AKYÜZ ‘Rölativite, İzafiyet, Görelilik Ne Demektir?’ isimli konuşmasıyla, Prof. Mustafa Özilgen ‘Endüstrileşme Sürecinde Bilgi Birikiminin Öyküsü’ isimli konuşmasıyla, Prof. Fahir BORAK ‘Nükleer Teknoloji: Ne Kadar Yaygın, Ne Kadar Güvenilir’ isimli konuşmasıyla, Prof. Gülay ALTAY ‘Yeni Teknolojiler ve Mühendislikte Etik’ isimli konuşmasıyla bizlerle birlikte olmuş ve katılımcılarımızın sorularını yanıtlamıştır.
Geçtiğimiz sezonun ilk ‘Bilim Konuşması’ etkinliği,  22 Ekim 2011 günü Prof. Ahmet ERCAN’ın ‘Türkiye’nin Yer altı Zenginlikleri’ başlıklı konuşmasıyla başlamıştır.  Ardından Kasım ayında Sayın Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI TİRYAKİOĞLU ‘Dünyada ve Türkiye’de Çelik Yapılar’ isimli konuşmasıyla, Aralık ayında Sayın Prof. Dr. Erhan KARAESMEN ‘Sosyo-teknik Bir Olay Olarak Deprem’ isimli konuşmasıyla, Mart ayında ise Sayın Prof. Dr. Ali Nezihi BİLGE ‘Nükleer Tekniklerin Endüstriye Uygulanması’ isimli konuşmasıyla konuklarımızı aydınlatmıştır. Sezonun son konuşmacısı ise, ‘Uzayda Yapılar: Tasarım, Malzemeler ve Yapım’ başlıklı konuşmasıyla Bilim Kurulu başkanımız  Sayın Prof. Dr. Cengiz TOKLU  olmuştur.
2012-2013 sezonunun ilk konuşması Prof. Dr. Ahmet SAMSUNLU ile başlayacaktır.
6 EKİM CUMARTESİ
Konu: ‘Şehir – Çevre - Yaşam’
Konuşmacı : Prof. Dr. Ahmet SAMSUNLU–  1937 yılında Çorum'da doğdu. 1963 yılında Hannover Teknik Üniversitesi,İnşaat Mühendisliği dalında Y.Müh (Dipl.ing)-(MS) derecesi aldı.  Hannover'de bir mühendislik firmasında çalıştı ve aynı zamanda dört sömestr iktisat eğitimi gördü. Aynı üniversitede 1965 yılında araştırma görevliliğine başladı ve 1968 yılında Çevre ve Şehir Sağlığı konusundaki doktorasını bitirerek aynı yıl Türkiye’ye döndü. 1969 yılından itibaren Orta Doğu, Gazi, Eğe, Çukurova, Hitit, Dokuz Eylül gibi üniversitelerde görev aldı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesidir.  Bu üniversitelerde Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Yüksek Okul Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı, Dekanlık ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1980 yılında profesör olduktan sonra Tübitak Çevre Araştırma Grubu üyeliği yaptı. 1978 yılında Strasburg’da Avrupa Konseyi Mahalli İdareler Komisyonu’nda Türkiye Temsilciliği görevini bir yıl süreyle yürüttü.
1975 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Ege Üniversitesi,Mühendislik Fakültesi bünyesinde ''Çevre Mühendisliği Bölümü'nü kurdu. Ve bu konu ile ilgili olarak, Birleşmiş Milletler UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı) ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından gerçekleştirilen Türkiye’de Çevre Mühendisliği Eğitiminin Geliştirilmesi Programı çerçevesinde 1980’de (iki sömestr) Amerika’da araştırma yaptı (University of İllinois at Urbana-Champaign) ve tetkiklerde bulundu. Ayrıca Alman Akademik Mübadele Komisyonu’nun (DAAD) verdiği araştırma burslarından faydalanarak 1984-1985 ve 1994 yıllarında Almanya’da Stuttgart Üniversitesinde araştırmalar yaptı.  1981 Kurucu Meclis (Danışma Meclisi) Çorum üyeliğine seçildi. Bütçe Plan Komisyonu üyeliği yaptı. 15 Temmuz 1982 yılında İmar ve İskan Bakanlığına getirildi. Bu görevini 13.12.1983 tarihine kadar yürüttü. 1984-1988 yılları arasında TC Emekli Sandığı ve 1989-1991 yılları arasında TC Devlet Demiryolları Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.
 T.C. Çevre Bakanlığı Bilim Ödülü,Çevre Beraatı ve Almanya Devleti Cumhurbaşkanı tarafından kendisine Yüksek Liyakat Madalyası verilmiştir. Halen Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı Onursal Başkanı ,Türk Onkoloji Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve Marmara Grubu Vakfı Akademik Konsey üyesi olup, ayrıca çok sayıda vakıf ve dernekte üyeliği bulunmaktadır.
Su temini ve kanalizasyon, atık suların arıtımı,deniz kirliliği kontrolü, deniz deşajları, şehircilik, çevre etki değerlendirmesi ve katı atıklar konularında 10 kitap, 4 ders notu ve 200'ü aşkın bilimsel araştırması yayınlanmıştır. Uygulamaya dönük pek çok projede de yürütücü veya danışman olarak görev almış ve uygulama çalışması yapmıştır. Çeşitli meslek kuruluşlarının üyesidir. İngilizce ve Almanca bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır. 
Saat: 11:00 – 12:30      Yer: Bilim Merkezi Binası 
Önümüzdeki ay gerçekleşecek Bilim Konuşması’nın tarihi ve konusu
17 Kasım 2012 Cumartesi / 11:00-12:30  -  Prof.Dr. Şükrü KARATAŞ – ‘Yüksek Basınçla Gıdaların Sterilizasyonu’
www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)