adscode
adscode

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Rektör: Prof. Dr. İbrahim Çapak
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: Bingöl
Akademik birimleri: Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Mimarlık, Ziraat, Veteriner, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği olmak üzere 8 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 5 MYO'su var.
Öğrenci sayısı: 5.699 ön lisans, 7.919 lisans, 905 lisansüstü  olmak üzere toplam 14.523 öğrencisi var. 
Akademik personel sayısı: 32 profesör, 25 doçent, 138 yardımcı doçent, 111 öğretim görevlisi, 211 araştırma görevlisi, 21 okutman, 2 uzman olmak üzere 540 akademik personeli bulunuyor. 
Burs olanakları: Her yıl ihtiyaç sahibi yaklaşık 100 öğrenciye yemek bursu ve 80 öğrenciye kısmi zamanlı çalışama imkânı sağlanıyor. 
Yurt olanakları: Üniversite yakınında KYK'ya ait öğrenci yurtları mevcut. Ayrıca kampüse yakın özel öğrenci yurtları da var. 
Öğrenci kulübü sayısı: 26 farklı öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 10 ülkeden 25; Mevlana Programı kapsamında 9 ülkeden 16 üniversite ile anlaşması var. 
Öğrenciler neden sizi seçsin? 
Bingöl Üniversitesi 2016'da Türkiye’de seçilen 5 pilot üniversiteden birisi. “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında seçilmiş tek pilot üniversitesi. Ayrıca Bingöl Üniversitesi’ni tercih edecek olanlar için ilimiz, doğu-batı ve kuzey-güney kavşağında yer almakta. Ulaşım kolaylığından faydalanmak isteyenler için de önemli bir tercih nedeni olabilir. Ayrıca barınma konusunda öğrencilerimiz sıkıntı yaşamamaktadır. Üniversitemiz fiziki anlamda şehirle bütünleştiğinden ulaşım sorunu da yaşanmamakta. Üniversitemiz, özellikle öğrenci odaklı misyonuyla ön plana çıkmakta.
İletişim bilgileri: www.bingol.edu.tr 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)