adscode
adscode

Binlerce yıllık evrimi saatlere indiriyor

Stanford Photonics Research Center'da görev alan bilim insanları proteinlerin mutasyon sürecini binlerce yıldan günlere hatta saatlere düşerebilen bir teknik geliştirdiklerini duyurdu.

Binlerce yıllık evrimi saatlere indiriyor
Bilim Teknoloji
Dünya üzerindeki her canlı proteine ihtiyaç duyar.
Evrimin bir sonucu olan DNA mutasyonlarını inceleyen bilim insanları, canlılara farklı ve daha etkili protein alternatifleri sunan bu süreci hızlandıracak bir yöntem geliştirmiş olabilir. 
Stanford Photonics Research Center'da görev yapan ekibin yaptığı açıklamaya göre, protein mutasyonunu hızlandırılacak bir teknik geliştirildi. 
Proteinlerin evrim çerçevesinde binlerce yıllık süreçte geliştiğinin altını çizen Stanford Photonics Research Center'dan Jennifer Cochran, yeni tekniğin söz konusu değişimi birkaç gün veya saate indireceğinin altını çizdi. 

HANGİ ALANLARDA KULLANILABİLİR? 

Peki söz konusu teknik sağlık alanında ne gibi yeniliklere yol açacak? İlaç, endüstriyel enzimler ve biyosensör alanındaki araştırmaların daha kısa sürede yapılmasına olanak sağlayacak olan bu teknik, araştırmacıların milyonlarca protein deneyini aynı anda analiz etmelerine imkan sağlayacak. 
'µSCALE' adı verilen bu teknik sayesinde bilim insanlarının pek çok soruya cevap bulabileceğini belirten Cochran, 'µSCALE'in uzun vadede hastalıkların daha iyi anlaşılmasında rol oynayacağı görüşünde.  

ntv.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)