adscode
adscode

Bir Köy Enstitüsü Hikayesi Filmi 'Toprağın Çocukları' Vizyonda

Ankara’nın Elmadağ ilçesi’nde Hasanoğlan Köy Enstitüsü Yerleşkesi’nde çekilen ve Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki köy enstitülerini anlatan “Toprağın Çocukları” filmi dünn vizyona girdi.

Bir Köy Enstitüsü Hikayesi Filmi 'Toprağın Çocukları' Vizyonda
Haberler

Filmde, cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve ülke genelinde kısa sürede 21’e ulaşan köy enstitülerinin kapatılışı ve naif bir aşk hikayesi anlatılıyor. 

 

Tamamı Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde çekimleri tamamlanan film vizyona girmeden, çekimlerde atları ile rol alan Zorba Saltürk, geçen nisan ayında akciğer kanseri hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Filmde rol alan Onur Çilingir de, İstanbul’da trafik kazasında yaşamını yitirdi. 

Birçok zorluklara rağmen “motor” diyen ve çekimden bir yıl sonra vizyona girecek Toprağın Çocukları filmi, Altın Portakal Film Festiali’ne de katıldı.

 

Toprağın Çocukları Film Fragmanı İçin Tıklayın!

Toprağın Çocukları Filmi Klibi Suzan Kardeş

TOPRAĞIN ÇOCUKLARI FİLMİ RESMİ FRAGMAN - HD

Fimle ilgili yorumlarınızı editor@abbasguclu.com.tr adresinde bizimle paylaşabilirsiniz...

 

***
'Emperyalizmin hedefi; Geniş aydınlanmamış beyinlerini din ile iğdiş etmek, sömürmek ve kendileri tüm "dünya niğmetlerini vahşice tüketirken" yoksul halkı "bir hırka bir lokmaya mahkum etmek"tir; Kedisine ucuz iş güçü ve emeğin olabildiğince sömürüsüdür..
TC bugün ayakta ise bunu köyenstitüleri'nden gelen yurtseverlere borçludur.
Emperyalizmle, din baronları ile mücedelenin yolu yerinde eğitimdir.
Yeniden KÖY ENSTİTÜLERİ açılmalı; kurulacak KENT ENSTİTÜLERİ ile "bir torba kömür bir karton kutu makarmaya mahkum" edilen kent çeperlerindeki yoksul TC yurttaşları "iş emek hürriyet" eksininde  örgütü üretim erkine hakça katılmalıdır..'
buyukakin



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)