adscode

CHP’den 'Parasız İlköğretim ve yoksul öğrencilere bir öğün sıcak yemek' önerisi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve BYKP Başkanı Prof. Dr. Sencer Ayata, ““İkili eğitimden tamgün eğitime geçilmeli, Kuşaktan kuşağa aktarılan yoksulluk ile mücadelenin ana hedefi çocuklar olmalı ve hiçbir…

CHP’den 'Parasız İlköğretim ve yoksul öğrencilere bir öğün sıcak yemek' önerisi...
Özel Eğitim

 

 

-“Türkiye’deki toplumsal eşitsizliklerin temelinde bireylerin doğum yeri ve annenin eğitim durumunun yattığına” dikkat çeken  Ayata, “AKP yönetimindeki Türkiye, çocuk yoksulluğu ile mücadele ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusunda on yılını kaybetmiştir” dedi.   

 

CHP Bilim Yönetim Kültür Platformu  Başkanı Prof. Dr. Sencer Ayata’nın  açıkladığı “Politika Notları”nda  konuyla ilgili olarak şu görüşlere yer verildi,

 

“Türkiye’deki toplumsal eşitsizliklerin temelinde bireylerin doğum yeri ve annenin eğitim durumu yatmaktadır. Bu doğrultuda, kuşaktan kuşağa aktarılan yoksulluk ile mücadelenin ana hedefi çocuklar olmalıdır.

 

AKP yönetimindeki Türkiye, çocuk yoksulluğu ile mücadele ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusunda on yılını kaybetmiştir. CHP bu hedeflere ulaşmak için iki temel adım üzerinde durmaktadır. Bunlardan ilki, velilerden alınan katkı payının devlet tarafından üstlenilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. İkincisi ise, önemli eşitsizliklere yol açan ikili eğitimden tam gün eğitime geçilerek, yoksul öğrencilere okulda ücretsiz sıcak öğle yemeği sunulmasıdır.

 

CHP, sosyal adaleti ve insani gelişmeyi sağlayacak bu projelerin AKP tarafından ‘kaynak sorunu’ bahanesi ile göz ardı edilmesine izin vermemekte kararlıdır.

Kaynakların verimli kullanılması ile hiçbir çocuk geride bırakılmayacak, kalıcı toplumsal eşitsizliklerle mücadelede önemli bir adım atılmış olacaktır.”

*****

 

CHP BYKP’nın hazırladığı Politika Notu’nun altını önemle çizdiği nokta, eğitimde temel anlayışın, devlet okullarının finansmanı ile  işletmesinin devlet tarafından karşılanması ve yoksul kesimlerin yeterli hizmeti almalarının sağlanması olması gerektiğidir.

 

“Bugün Türkiye’de her dört çocuktan biri yoksuldur. Çocuklar için ayrılan kamu kaynakları aşırı derecede sınırlıdır. Çocuklara sunulan eğitim ve sağlık olanakları yetersizdir” denilen BYKP’nin  Politika Notu’nda, ülkemize çok önemli yararlar sağlayacak ve daha hızlı kalkınmamıza neden olacak projelerin, ‘kaynak sorunu’ bahaneleriyle siyasetin gündeminden silinmek istendiği kaydedildi

 

Politika Notu’nda, “Katkı payların karşılanması ve sıcak öğle yemeğinin maliyeti, MEB bütçesinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki düzeye getirilmesi ile kolayca karşılanabilecektir. Bunun için AKP hükümeti’nin partizanca dağıttığı kentsel rantların sosyal hizmet için kullanılması veya 2B gibi uygulamalardan elde edilecek gelirlerin eğitime aktarılması yeterli olacaktır.

 

Bu derece yaşamsal öneme sahip bir konuda sorun kaynak yetersizliği değil, siyasi irade ve kararlılık eksikliğidir” denildi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)