adscode

Yangınlara karşı mücadelede örnek oldular

Üniversite öğrencileri, orman yangınlarına karşı mücadelede örnek oldu.

Yangınlara karşı mücadelede örnek oldular
Üniversite
Güncelleme : 29-Aug-24 09:04

Altınbaş Üniversitesi AFAD Gönüllüleri Kulübü, kısa süre önce tamamladıkları Sel ve Mağara Arama Kurtarma Eğitimi'nin ardından Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimlerini de başarıyla tamamlayarak doğal afetlerde aktif görev almaya hak kazanmıştı. Kulüp üyeleri, ülke genelinde üzüntü yaratan orman yangınlarında da büyük bir sorumluluk üstlenerek Orman Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin koordinasyonunda yangın söndürme çalışmalarına katıldılar.

15 Ağustos Perşembe akşamı gelen acil yardım çağrısı üzerine, Üniversite bünyesinden 2 öğrenci de dahil olmak üzere toplam 15 kişilik acil müdahale ekibi oluşturuldu. Kulüp gönüllülerinin bulunduğu ekip, Bolu’nun Göynük ilçesinde kontrol altına alınamayan orman yangınına müdahale etmek için harekete geçti. 

Müdahale alanına gitmeden önce gece saatlerinde üniversite deposundan gerekli ekipmanların bölgeye sevki sağlandıktan sonra ekip yangının etkili olduğu Bolu Göynük Dedeler Köyü’nden Umurlar Köyü’ne intikal etti. Buddy sistemi ile 3’lü ve 4’lü gruplara ayrılan ekipler, hortum taşıma, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi. Eğitimlerde öğrendikleri teknikleri başarıyla uygulayan Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, dikkatli ve koordineli çalışmaları sayesinde temiz ve etkili bir müdahalede bulundular.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından, 13 kişilik başka bir Altınbaş Üniversitesi ekibi de olası yeni ihbarlar için hazır bekledi. Yangınla mücadelede verdikleri büyük emek ve gösterdikleri kararlılıkla, gönüllü öğrenciler takdir topladı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)