adscode
adscode

Çocuk gelişiminde zeka testinin önemini keşfedin

Çocuk gelişiminde zeka testinin önemini keşfedin Çocukların nasıl ki huyları, alışkanlıkları ve zevkleri hatta görünüşleri dahi tamamen farklı ise iç dünyalarına ait en gizemli parçalarından olan zekaları…

Çocuk gelişiminde zeka testinin önemini keşfedin
Türkiye'den Haberler
Çocuk gelişiminde zeka testinin önemini keşfedin Çocukların nasıl ki huyları, alışkanlıkları ve zevkleri hatta görünüşleri dahi tamamen farklı ise iç dünyalarına ait en gizemli parçalarından olan zekaları da aynı şekilde çeşitlilik göstermektedir. Birçok farklı zeka türünden bir ya da birkaçı konusunda farklı eğilimlere sahip olan çocukların uygun zeka testi yöntemleri ile değerlendirildiğinde de görüldüğü gibi gerçek başarı için zeka tipine uygun eğitimi şart olmaktadır.

Testler güvenilir midir

Zeka testlerinin güvenilirliği hala tartışılsa da yalnızca sayılar ile zekanın ölçüldüğü zeka testi yöntemleri ya da yalnızca resimlerle ölçülen görsel zeka yöntemlerinin rafa kaldırılmak üzere olduğu görülmektedir. Henüz kesin bilgiler sunamayan zeka testlerinin bu kafa karışıklığı yaratan durumu henüz beynin sırlarının tamamen çözülememesinden ve tabi ki bilimin her geçen gün farklı bir gelişme elde etmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak güvenirliliği ispat edilemese ya da görüşlere farklı olarak değişse de, çocukların yaşlarına ve bulundukları eğitim ortamına bağlı olarak uygun görülen zeka testlerinin en azından fikir verme konusunda yardımcı olduğu aşikar bir gerçektir. Bu noktada ise üzerinde durulması gereken geliştirilebilir ve sınırı olmayan bir kavram olan zekanın seviyesine değil ait olduğu kategoriye odaklanmak ve eğitimi bu doğrultuda devam ettirmektir.

zeka testi

Her zeka aynı şekilde eğitilmemelidir

Zeka tipi belirlenen ve özel yetenekleri tespit edilen çocukların bu zeka tipi doğrultusunda geliştirilmeleri önemli olduğu gibi bunu hangi zeka oyunları aracılığıyla sağlayacakları da önemlidir. Zeka tipine uygun olmayan geliştirme aracı çocuk için zorlayıcı, kafa karıştırıcı hatta sıkıcı olacak ve gelişim sürecini verimsizleştirecektir. Oysa çocuklar gibi hem duruluğundan dolayı daha kolay odaklanan hem de hücresel anlamda daha genç olduğu daha yüksek kapasiteye sahip olabilen taze beyinlere sahip küçük bireyleri eğitirken onların hem eğlenmesi sağlamak hem de dikkatlerini çeken oyunlarla zekalarını geliştirebilmek gereklidir.

Zekanın hem bireysel hem toplumsal önemini fark edin

Zeka geliştirilebilir olduğu gibi körelebilir de bir olgudur. Seviyesi ve yetenekleri keşfedilmeyen bir çocuk için yanlış eğitim uygulamaları sahip olduğu zekayı körelten bir etki yaratmakta bu da geniş bir zaman diliminden bakıldığında etkisiz, başarısız, tek tipleşmiş bir toplumun oluşması, bireyin ise ömür boyu zorlayıcı bir süreç içerisinde hiçbir zaman istenen başarıyı gösterememesi anlamına gelmektedir. Hemen https://www.zekatesti.info/ sayfasını ziyaret edin. Etiketler: zeka testi, IQ testi, zeka oyunları

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)