adscode
adscode

Çocuklarını Okula Göndermeyen Baba İkna Edildi

Antalya’da belediyeye ait çöp depolama alanında çalışan Ali Demir’in okul yüzü görmeyen 2 çocuğu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ailesi ikna edilerek eğitim alması sağlandı.

Çocuklarını Okula Göndermeyen Baba İkna Edildi
Eğitim
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nden geçen hafta 5 çocuğu ve eşiyle Demre’ye gelen Ali Demir, belediyeye ait çöp depolama alanında çalışmaya başladı. Ali Demir’in, çocukları 12 ve 8 yaşındaki Hadi ile İsa Demir’in okula gönderilmediğini öğrenen Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, çalışma başlattı. Aldal, 2 rehber öğretmen, okul müdürü ve jandarma ekipleriyle Demir evinde ziyaret etti. Baba Ali Demir’le görüşen Aldal, çocukların eğitim durumu hakkında bilgi aldı. Çocuklara ayakkabı, giysi ve oyuncak hediye eden Aldal, Ali Demir’e çocuklarını okula göndermesini istedi. Yapılan görüşmeler sonunda veli Demir ikna edildi.

Okul masraflarını milli eğitim karşılayacak
Rehber öğretmenlerin çocuklarla görüşmeler yaptığını anlatan Aldal, şöyle dedi:
"Aile çocukları okula göndermeyi kabul etti. Onları yarın özel bir araçla alarak okul ihtiyaçları başta olmak üzere her türlü eksiğini gidereceğiz. Okul masraflarını biz karşılayacağız. Taşımalı eğitimle 2 çoğumuza eğitim vereceğiz.  Ailenin büyük kızı Ayşe Demir’in ise açık öğretime devam etmesini sağlayacağız. Diğer iki çocuk ise eğitim çağına henüz ulaşmadı.”

Okula başlayacağı için çok sevindiğini belirten Ayşe Demir, Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal’ın kendisine verdiği bebeğin ise aldığı ilk hediye olduğunu söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)