adscode

Çocuklarınızın Başarısı ve Mutluluğu için Yarıyıl Tatilini Nasıl Etkili Kullanabilirsiniz?

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, okulların tatilde olduğu şu dönemde çocukların bu “molayı” etkili bir şekilde değerlendirmeleri ve yeni okul dönemine hazır olarak başlayabilmeleri için önemli bir yol…

Çocuklarınızın Başarısı ve Mutluluğu için Yarıyıl Tatilini Nasıl Etkili Kullanabilirsiniz?
Etkinlikler

 

Yarıyıl tatilinin nasıl değerlendirileceği konusunda çocukların ve anne-babaların birlikte karar vermelerinin önemli olduğunu belirten DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi Klinik Psikologu Cemre Soysal şunları söylüyor: “Her ne kadar aileler çocuklarına ‘senden beklediğimiz tek şey okula gitme ve derslerini yapman’ deseler de, çocuklar için okul başlı başına önemli bir iştir. Gittikleri her yerde veya haftanın her gününde okullu olmanın sorumluluğunu taşırlar. Hafta sonları okula gitmeseler bile ödevler, çalışmalar olduğu için hem fiziksel hem de zihinsel olarak ciddi bir zaman harcarlar. Bu nedenle yarıyıl tatilini öncelikle bir dinlenme arası olarak görmek önemlidir. Çocukların okulla ilgili olan sorumluluklarının yanı sıra dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri ve okul zamanı erteledikleri zevklerini yapabilecekleri bir tatil programı hazırlanmalıdır. Yapılacaklar listesinin dengeli bir dağılım çerçevesinde uygulanması çocukların tatilin keyfini çıkarırken aynı zamanda da sorumluluklarını devam ettirmelerini sağlayacaktır. Çocukların derslerine ne kadar zaman ayıracakları konusu kadar, keyif alacakları hangi etkinlikleri yapmak istedikleri de önemsenmelidir. Arkadaşlarıyla birlikte zaman geçireceği programlar organize etmek, uzun zamandır gezmek istediği bir yere gitmek gibi aktiviteler çocukların tatili daha iyi geçirmelerini sağlayacaktır.”

 

Tatilin “tatil” olarak geçmesinin önemini unutmayın!

Yarıyıl tatilini sıkılaştırılmış ders çalışma süresi olarak görmemek gerektiğini söyleyen DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi Klinik Psikoloğu Cemre Soysal, çocukların tatil döneminde ağırlıklı zamanlarını dinlenme, eğlenme ve sosyal faaliyetlere ayırmalarının tatil sonrasındaki dönem için enerji ve motivasyon depolamalarına yardımcı olacağını belirtiyor. Soysal, çocukların zayıf olan dersleri var ise, öncelikli olarak bu derslerdeki başarısızlığın nedenlerinin araştırılması ve doğru ders çalışma yönteminin belirlenmesi gerektiğini ifade ederek şunları ekliyor: “Eksik konuları tamamlamak amacıyla program yapılmalı ve çocuğun sınıftaki arkadaşlarının seviyesini yakalaması zamana yayılarak sağlanmalıdır. Ders çalışmak için belirli saatler ayrılmalı böylece özellikle ebeveynlerle çocuk arasındaki bitmeyen ‘haydi ders çalış’ diyalogunun önüne geçilmelidir. Tatilin tatil olarak geçirilmesinin önemi unutulmamalıdır. Düzenli bir program yapıldığında, çocuğun okul günlerine kıyasla ders dışı faaliyet yapabileceği oldukça fazla zamanı kalmalıdır. Sabah uyanma ve gece uyuma saatlerinde biraz esnemelere izin verilebilir. Fakat vücut dengesini fazlasıyla bozacak bir düzen değişikliğinin olmamasına dikkat edilmelidir.” 

Bilgi için: www.dbe.com.tr 

 

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Hakkında

DBE, bireylerin ve kurumların değişim ve gelişim süreçlerine destek olur. DBE, pozitif psikoloji çerçevesinde, çocuk ve genç ve yetişkinlere bireysel terapi, kurumlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri verir. DBE, psikoloji mesleğinin Türkiye'de gelişimi doğrultusunda, araştırmalar yapar, sistemler kurar, uzmanlara özel ve halka açık eğitim programları oluşturur. 1985 yılında Psikolog Emre Konuk tarafından kurulan Enstitü, terapistler ve kurumsal danışmanlardan oluşan geniş uzman kadrosuyla, çeyrek asırdır bireylere ve kurumlara psikolojik değerlendirme, değişim ve gelişim alanında hizmet vermektedir:

DBE Psikolojik Danışmanlık Merkezleri: 

DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi 

DBE Yetişkin ve Aile Psikolojik Danışmanlık Merkezi

DBE Psikolojik Travma Merkezi

DBE Kurumsal Gelişim Merkezi:

Ölçme-Değerlendirme Araçları ve Uygulamaları

Kişisel ve Kurumsal Gelişim Programları

Yetkinlik Değerlendirme ve Yetenek Yönetimi

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)