adscode

GGJ (Global Game Jam) Festivali Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde Yapıldı

Gerçekleştirdiği organizasyonlarla bölgede öncü rol üstlenen Fırat Üniversitesi bilgisayar teknolojileri yarışmaları ile uluslararası platformda da adından söz ettiriyor.

GGJ (Global Game Jam)  Festivali Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde Yapıldı
Etkinlikler

Bu kapsamda IGDA (Uluslararası Oyun Geliştiriciler Derneği) tarafından organize edilen ve 48 ülkeden 200’ü aşkın üniversitenin katılımı ile dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlatılan GGJ (Global Game Jam) Küresel Oyun Geliştirme Festivali, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde de start aldı.  Festivalde Türkiye’yi 4 üniversite temsil etti.

Festival kapsamında Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Labaratuvarı’nda bilgisayarların başına geçen yirmiden fazla katılımcı 48 saat süresince oyun geliştirdi ve katılımcılar bu süre zarfında kameralarla gözetlendi.

Festival, yarışmacıları bilgilendirmek amacıyla IGDA tarafından hazırlanan tanıtım videosunun gösterimi ve Organizasyon Koordinatörü Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Resul Daş’ın öğrencilere yarışmanın detayları hakkında bilgi vermesiyle başladı. Konuşmasında düzenlenen organizasyonun öneminin altını çizen Daş, amaçlarının yenilikçi oyun fikirleri üreterek oyunseverlerin beğenisine sunmak olduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Mehmet Kaygısız ise ‘’Bu tür organizasyonlar bizim için çok faydalı, oyun yazılımı üzerine uzmanlaşmayı amaçlıyorum’’dedi.

Gençleri ve öğrencileri oyun geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlayan festival, aynı zamanda takım çalışması ve zaman yönetimi konularında da katılımcılara tecrübe kazandırıyor.

  

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)