adscode

Coşkun Koleji’nin Genç Beyinlerini Tübitak Ödüllendirdi

Bu sene 20. Ulusal Bilim Olimpiyatlarında ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatında yarışan Türkiye’nin genç beyinleri, TÜBİTAK’ın düzenlediği törenle ödüllendirildi. Coşkun Koleji öğrencileri,…

Coşkun Koleji’nin Genç Beyinlerini Tübitak Ödüllendirdi
Özel Eğitim


MEB Şura Salonu’nda yapılan ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak katıldı.  2012 Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edip madalya alan başarılı öğrencilere de ödüller verildi.
Bu yıl Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında çok sayıda madalya kazanan Coşkun Koleji öğrencileri ve branşlara göre aldıkları madalyalar şu şekilde sıralandı :
Ahmet Abdullah Keleş, Uluslar arası Genç Balkan Matematik Olimpiyatı, Altın Madalya, Ulusal Matematik Olimpiyatı, Bronz Madalya Kutluhan Yusuf Küçük, Ulusal Biyoloji Olimpiyatı, Bronz Madalya Harun Cantürk, Ulusal Fizik Olimpiyatı, Bronz Madalya Münteha İlkyaz Yağar, Ulusal Kimya Olimpiyatı, Bronz Madalya Özkan Atasoy, Ulusal Kimya Olimpiyatı, Bronz MadalyaTürkiye’yi temsilen Genç Balkan Matematik Milli Takımında yer alıp altın madalya ve ilk aşamasına yaklaşık 2500 kişinin katıldığı ulusal matematik olimpiyatında  bronz madalya kazanan genç matematikçi Abdullah Keleş, “ Çok mutluyum. Bu başarıyı sadece kendi adıma değil başta ülkem adına kazandığımı söylemek istiyorum. Coşkun Koleji öğrencisi olarak aileme ve bütün öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İki yıl üst üste madalya kazanan Biyoloji olimpiyatı öğrencisi Kutluhan Yusuf Küçük, “ Olimpiyatlarda madalya kazanmak hiç kolay olmuyor. Belirli bir konuya odaklanıp saatlerce çalışmak gerekiyor. Hedefim uluslararası olimpiyatlarda madalya kazanmak!” diye konuştu.
Olimpiyat öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan Coşkun Koleji Genel Müdürü Erdal Şener, “Aldığı madalyalarla Türkiye’de en başarılı okullar arasında ilk 5’te yer alan Coşkun Koleji, sistemli ve programlı çalışarak Tübitak Ulusal Bilim olimpiyatlarına ve Uluslararası Bilim olimpiyatlarına her yıl onlarca öğrenci yetiştiriyor. Yapılan birinci ve ikinci aşama sınavlarıyla beraber Türkiye’nin en başarılı genç beyinleri Tübitak tarafından keşfediliyor ve ödüllendiriliyor. Eğitim faaliyetlerinde üst seviyede alınan bu başarıların devam etmesini, ülkemiz adına nice genç bilim insanlarının yetişmesini istiyoruz.” dedi.
www.egitimajansi.com






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)