adscode

Darüşşafaka Anadolu'da okul açacak!

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Lise Müdürü Adnan Ersan, kendilerine destek verecek illerde 8 yıllık, yatılı olmayan ve kolej eğitimi verebilecek ilköğretim okulları açmayı düşündüklerini söyledi. “İlköğretim…

Darüşşafaka Anadolu'da okul açacak!
Özel Eğitim

 

Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan  Ersan, Darüşşafaka'nın maddi durumu kötü olan ve babası olmayan çocukları ilkokul dördüncü sınıftan alarak, üniversite eğitiminin sonuna kadar karşılıksız burs vererek okuttuğunu vurguladı. Ersan, “Onun için özellikle Darüşşafaka'dan mezunların oluşturduğu yönetim kurulu büyük özveriyle çalışarak Darüşşafaka'yı ayakta tutmaya çalışıyor. Sadece bağışçıların gelirleriyle ayakta duruyoruz. Devletten hiç bir destek almıyoruz" dedi. Ersan, şunları anlattı: “Bununla ilgili olarak bize destek verecek illerde, özellikle ilköğretimden başlayarak, 8 yıllık, yatılı olmayan ve bir kolej eğitimi verebilecek ilköğretim okulları açmayı düşünüyoruz. Eğer destek vermek isteyen iller olursa bizim kapımız açık. Biz bu fırsat eşitliğini tüm ülke çapına yaymak istiyoruz."

 

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Uslu da Darüşşafaka Eğitim Kurumlarınca yaklaşık 20 ilde seçme sınavı yapıldığını belirterek, bu illerin dışından gelen öğrencilerin sınava katılabilmesi için velilerin ve öğrencilerin ulaşım masraflarının karşılandığını anlattı. Uslu, ilkokul 3. sınıfa giden öğrenciler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgi temin ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu sene, elimizdeki bilgilere göre, 11 bin 300 civarında yetim çocuk bulunuyor. Bu çocukların tümüne biz ulaşıp sınava davet ediyoruz ve sınava girmeye aday çocuklar ve velileriyle buluşarak bilgiler vermek amacıyla bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Böylece karşılıklı bir misyon çerçevesinde bu tür yetim çocuklara ulaşarak, onlara eğitimde fırsat eşitliği sunmak için gerekli  tanıtım ve bilgilendirme çalışmasını bu toplantılar vasıtasıyla yapıyoruz”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)