adscode
adscode

Dershane Öğretmenleri Ne Olacak?

Dershanelere yönelik yasa tasarısı görünen o ki yerel seçimlerden önce meclise gelecek ve yasallaşacak. Peki kimi nasıl etkileyecek?En önemlisi de dershanelerde görev yapan 100 bini aşkın öğretmenin durumu…

Dershane Öğretmenleri Ne Olacak?
Günün Yazısı
Bu konuda çok şeyler söylendi, yazıldı ama yasa çıkıncaya kadar ne söylense az.
Öğretmenler tedirginler ve önlerini göremiyorlar. Haksız da sayılmazlar.
 
Formasyon Eğitimi
 
“Dershanede formasyonsuz olarak 9 yıldır çalışmaktayım bu süreçte formasyon zorunlu olmadığından bende almak için teşebbüste bulunmadım fakat dershanelerin kapanması gündeme geldiği tarih itibariyle almak için mücadele vermeme rağmen alamamaktayım milli eğitim bakanının tgrt de bir programda formasyonsuz öğretmenlere hızlandırılmış formasyon bakanlığın belirlediği yerlerde hızlandırılmış olarak verilecegini söylemişti.lütfen bu konuda kararın ne olduğunu iletirseniz çok sevinirim yardımlarınıza çok ihtiyacımız var şimdiden teşekkürler.”

***
Sayın Abbas Güçlü,
 
 
                 Bizler dershane öğretmenleri olarak Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda önümüzdeki günlerde görüşülecek olan dershaneler yasa tasarısıyla alakalı olarak endişelerimizi ifade etmek için aşağıdaki yazıyı komisyon üyesi değerli milletvekillerimize gönderdik. Bu konuyla alakalı olarak sesimizi duyurmamıza yardımcı olmanızı sizden önemle rica ediyoruz.
 
 
                 Çünkü mevcut yasa tasarısının şu anki hali, beraberinde binlerce dershane öğretmeninin, özellikle pedagojik formasyon ve sigorta gün sayısı noktasında, mağdur olmasına yol açacaktır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 
 
 
Değerli Milletvekilim,
 
                 Bizler uzun yıllardır dershanelerde çalışmakta olan öğretmenler olarak Başbakanımızın dershanelerle ilgili düşüncelerine destek vermekteyiz. Ayrıca dershaneler tasarısında yer alan dershane öğretmenlerinin KPSS' siz mülakatla devlet kadrolarında istihdam edilecek olmasını büyük bir sevinçle karşılamaktayız.
                
                 Fakat bu kadrolara yapılacak olan atamalarda bulunan kriterlerin birçok dershane öğretmenini mağdur edeceği endişesini taşımaktayız. Bundan hareketle Başbakanımızın daha önceden yapmış olduğu 'Hiçbir dershane çalışanını mağdur etmeyeceğiz.' sözü hafızalarımızdadır.
                
                 Bu sebeple var olan tasarıya göre yaklaşık 50 bin öğretmenden sadece 5 ile10 bin arası bir öğretmen sayısının atanacağı sonucu çıkmaktadır. Bunun dışında kalan yani çalışanların çoğunu oluşturan bir öğretmen grubu gerek pedagojik formasyonu olmadığı için, gerekse dershaneler tarafından mağdur edilip (öğretmenlerin haberi olmadan sigortaları ödenmeyen ya da eksik ödenen) uzun yıllar çalışıp da 6 yıl sigorta primi dershane yetkilileri tarafından yatırılmayan birçok öğretmenin mağdur olacağı bir gerçektir.
 
                 Bu durum hem çalışma azmimizi hem de psikolojik durumumuzu olumsuz etkilemektedir.
 
                 Siz değerli komisyon üyesi vekillerimizin tasarıyı görüşürken özellikle pedagojik formasyon ve 6 yıl sigortalı olma şartını anlattığımız bu durumları göz önünde bulundurarak mağduriyeti en aza indirecek bir şekilde değerlendirmenizi yıllardır bu işte çalışan öğretmenler olarak beklemekteyiz.
 
                 Kaldı ki dershanelerdeki yoğun çalışma atmosferinde hem Milli Eğitim Müfredatı hem de Milli Eğitim ve ÖSYM sınavlarına hazırlıkta kendilerini çok iyi yetiştiren öğretmen arkadaşlarımızın Milli Eğitimin okullarında faydalı olacağına inanmaktayız.
 
                 Sonuç olarak formasyonsuz ve 6 yıldan daha az sigortası ödenmiş öğretmenlerle ilgili tasarı maddesini görüşürken yukarıda belirttiğimiz hususları dikkate almanızı ve bizleri mağdur etmeyecek düzenlemeleri yapmanızı çalışanlar olarak ümit etmekteyiz.
 
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla.
 
Bu konudaki gelişmeleri izlemeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)