adscode

'Dershanenin Adı Kaldırılacak'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önceki akşam bir araya geldiği eğitim editörleri ve yazarlarına yeni sistemi anlattı.

'Dershanenin Adı Kaldırılacak'
Özel Eğitim







-        Dershanelerin yasası Meclise gidecek. Dershanelerle ilgili tanımlar, Milli Eğitim Kanunu’ndan kaldırılacak. Önümüzdeki yıl Meclis açıldığı zaman yasal düzenleme gerekiyor. Başbakan “Özel öğretim kurumu genel müdürlüğünün denetimi altında devletçe tanınmış bir kurumsal yapı var, biz onu kaldıracağız” demişti. Dolayısıyla bu kalktığı zaman MEB’in içerisinde, bizim tanıdığımız dershane adı altında bir kurum olmayacak.
-        Biz aslında okullarda verilen eğitim yetersiz algısını da düzelteceğiz, okuldaki takviye derslerle, dershanenin vermeye çalıştığını okullarda vereceğiz. Çocuklarımızın bazı okullarda takviyeye ihtiyacı var. Bugüne kadar bu ihtiyaç, hali vakti yerinde olanlar tarafından dershaneler vasıtasıyla gideriliyordu. Biz bu sınavlarda hangi zaaflar olduğunu görecek, o okullara takviye dersler koyacağız.
-        Tüm liselerimizde uzun vadeli yapmamız gereken işler var. Bunların başında da 28 Şubat sürecinde Anadolu liselerinin ve yabancı okullar da dahil olmak üzere orta sınıflarının kapatılması ciddi bir sıkıntı oldu. İlkokuldan sonra hazırlık sınıfı olmalı çünkü dil eğitiminde en verimli yıllar o yıllar. Teoride hazırlığı var, ancak uygulama için biraz daha bekleyeceğiz.
-        İlkelerden Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş bireyler yetiştirilir” hükmü kaldırılmadı, aynı yönetmeliğin 157. maddesinde var. Ayrıca Milli Eğitim Temel Kanunu’nda da var. Sadece maddenin tanım yeri değişiyor.
-        Talep olması halinde okullarda ibadete elverişli odalar açılacak.
-        227 maddelik bir yönetmelik yayınlıyoruz. Buradan cımbızla birtakım şeyler çekilip bütün yönetmeliğin getirdiği olumluluklar, bunların gölgesinde tartışılıyor. Mesela liselerde evlenme meselesi. Biz evlenen öğrencileri sistemin dışına kaçmamaları için açık liseye geçiş hakkı tanıdık.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)