adscode

6 ve 7’nci Sınıflara Sınav Yok

Bakan Avcı'nın yeni sınav sistemi ile ilgili açıklamaları.

6 ve 7’nci Sınıflara Sınav Yok
Özel Eğitim








" Bu yıl 8. sınıftaki çocuklarda SBS yapmayacağımıza göre nasıl bir sistem yürütelim ki kazanılmış hak kaybı olmasın, bu iddialar gündeme gelmesin dedik. Şu anda 8. sınıftaki çocuğun 6 ve 7. sınıflarda aldığı notların yüzde 30’u hukuki olarak onların elinde kazandıkları bir hak. Aslında geçen yıl uygulanan sistemden değiştirilen çok fazla bir şey yok. Sadece haziranda yapılan merkezi sınavın yerine lisedeki sınavların sadece birini ortak yapıyoruz. Hesaplama, ağırlıklandırma yöntemi vs geçtiğimiz yılla aynı, değişen bir şey yok.
-        Biz 6. sınıfları değil, birinci sınıfı esas alıyoruz. Şuanda birinci sınıfa başlayan çocuklar, 8 yıl sonra şu eleştirilerin çoğunun olmadığı, tartışılmadığı, daha farklı değerlendirmelerin olduğu yepyeni bir modelle karşı karşıya kalacak ama çatı bu.
-        Biz bu yıl kendi uygulama kapasitemizi ölçmek için sadece 8’inci sınıflara uygulayacağız. Önümüzdeki yıl, sonraki yıl bu sürekli kendini revize edecek. 6 ve 7’nci sınıfları dahil ettiğimiz zaman, açık uçlu sınavları yapabilmek istiyoruz.
-        Bu önümüzdeki yıl uygulanamaz. FATİH Projesi ne zaman tam randımanlı bir şekilde uygulanırsa, o tarihten itibaren diğer sınıflara da uygulayabilecek duruma geleceğiz. Ama şuanda gündemimizde yok, bu yıl sadece 8’nci sınıflara uygulanacak. Bu yıl da seneye de 6 ve 7’lere bu sistemi uygulamayacağız.
-        Galatasaray, İstanbul lisesi gibi okullar ayrı sınav yapmayacak. Tabletli eğitim yaygınlaşıncaya kadar açık uçlu soru yok…
-        Çalıştaya katılan kişiler tarafından yapılan açıklamalarda yüzde 60, yüzde 40 olacak, 6 ve 7’lere de sınav olacak gibi bilgiler geçildi. Bizden hiç kimse bunları deklare etmedi. Biz bunları tartıştık, ancak çalıştaya katılanlar bu tartışmaları bir karar gibi yansıttı.
-        Biz 6 ve 7’yi kısa vadede, önümüzdeki seneye hayata geçireceğiz demiyoruz. Bu seneki tecrübelerimiz bunun tarihlendirilmesi konusunda bize yardımcı olacak.
-        Biz her yıl teknik kapasitemizi ne kadar yükseltirsek, sistemi oturtacağız. Mesela biz bu yıl açık uçlu soru okumaya yönelik öğretmenlerimizi yetiştirmeyi hedefliyoruz. 1 milyon 120 bin öğrencinin, 6 ve 7’nci sınıfları dahil ettiğinizde 3 milyonun üzerinde öğrencinin açık uçlu sorularını okuyabilecek düzeye ulaştığımızda, bunu tartışabiliriz.
-        Biz bu sistemle çocuğun sanatsal, sportif başarılarını da sisteme entegre edeceğiz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)