adscode

Eğitim Değişecek, Değişmeli!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önceki akşam bir araya geldiği eğitim editörleri ve yazarlarına yeni sistemi anlattı.

Eğitim Değişecek, Değişmeli!
Özel Eğitim






-        Milli eğitimin gizli anayasası olarak kabul edilen 80 Sayılı Kararı, öğretmenlerimizin ve üniversite hocalarımızın eleştirilerine açtık. Bir çalıştay düzenledik orada, kim Kürtçe öğretmeni olabilir, kim Lazca öğretmeni olabilir, felsefe grubu öğretmenlerine ayrıca hangi branşlarda öğretmenlik hakkı tanıyabiliriz, gibi konuları tartışacağız.
-         Bunlar dün yoktu, bugün var. 80 Sayılı Kararı değiştiren MEB, başka şeyleri de değiştirir. İstesek de istemesek de değişecek. Çünkü alan, dinamik bir alan.
-        İnsanlar tarihe nam olsun diye de işler yapabilirler. Ama bizim öyle bir iddiamız yok. Biz şimdilik bu sistemi daha iyi işler bir hale getirmek istiyoruz daha sonra daha radikal çalışmalarımız var.
-        Okullarda toplam 102 sınav var. Bunların 36’sı merkezi olacak. ‘Çocuklarımızı yarış atına çevirdiniz, senede bir kere yapılan sınavla bütün bir kaderlerini etkiliyorsunuz’ diyordunuz. Her sene sınava 1 milyon 250 bin öğrenci giriyor. Yaptığımız çalıştaylara bu grubu temsil eden, sınava girmiş çocuklarımızı, velileri, önümüzdeki yıl sınava girecek çocukları çağırdık. Görüşleri topladık, ancak bunu medyayla çok fazla paylaşmadık.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)