adscode

Dinçer:'Bunu yapmışsam yüzüme hep beraber tükürün'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kardeşinin sadece doktor olmadığını, aynı zamanda hastane yönetimi konusunda uzmanlaşmış çok az sayıdaki insanlardan birisi olduğunu belirterek, ”Sağlık Bakanı’na bir…

Dinçer:'Bunu yapmışsam yüzüme hep beraber tükürün'
Haberler


Dinçer, MHP’nin hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde eleştirileri yanıtladı.
”2003 yılına kadar eğitim çok iyiydi, öğretmenler ülkenin en prestijli konumundaydı da biz onları aşağı çektik diyebilir misiniz?” diyen Dinçer, 2002’de ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 50, ilköğretimde ise yüzde 90 olduğunu bildirdi.
Dinçer, bu yapı içinde, Afrika ülkeleri dahil, 2009’da dünyada ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 88 olduğunu ifade ederek, ”ABD toplam nüfusunun yüzde 40’ını üniversite mezunu yapmaya çalışıyor. Japonya halkın yüzde 100’ünü üniversite mezunu yapmaya çalışıyor. Türkiye’de ise biz lise eğitimini 12 yıllık zorunlu hale getirdiğimiz için suçlanıyoruz” diye konuştu.
Yeni bir vizyonla eğitim sistemini yapılandırdıklarını, bunu bakanlıkta da uyguladıklarını dile getiren Dinçer, çünkü yeni vizyonun yeni bir yapıyla olacağını kaydetti.
Yeniden yapılanmayla ilgili neler yaptıklarını anlatan Dinçer, ”MEB’i yeniden yapılandırmadan önce 35’den fazla yönetim birimi vardı, sadece mesleki eğitimle ilgilenen 5 tane genel müdür vardı. Hayat boyu öğrenme ile ilgili hiç bir çalışma yoktu. Yeniden yapılanmayı gerçekleştirdikten sonra, teşkilatı daha küçük ve etkin hale getirdim. Daha kısa, daha çabuk karar verebilen, daha esnek bir yapıyla dünyayla uyum sağlayabiliriz. Şu anda 20 civarında yönetim birimimiz var” dedi.

milliyet- haberin devamını okumak için tıklayın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)